Så gör du för att synas på Google

Har du en webbplats och vill veta hur du ska göra för att synas på Google? Läs här för att veta mer om hur du kan påverka din webbplats sökresultat.

När du letar efter en frisör, bilverkstad eller ska köpa en ny barnvagn, var letar du då? Det är inte helt omöjligt att du kommer att söka på Google för att hitta det du letar efter. Det görs nämligen 55 miljoner googlingar i Sverige per dag och hela 6 av 10 personer googlar dagligen.


Vad är SERP?

När en användare söker efter något på Google kommer hen att få svar på sökfrågan i form av en lista med sökresultat som inkuderar länkar till webbplatser. Detta kallas även för SERP och står för Search Engine Result Page. När vi pratar om att hamna på förstasidan på Google innebär det att du syns på plats 1-10 i sökresultatet och det är här du vill att din webbplats ska synas.

Varför är det bra att synas på Google?

Att ranka högt upp i det organiska söket och synas på Google är fördelaktigt eftersom det ökar din webbplats synligheten och gör den konkurrenskraftig mot webbplatser som rankar lägre. En hög rankning i Googles sökresultat ger ofta mer trafik till din sida och mer trafik kan leda till fler konverteringar och möjligheter till affärer för ditt företag.

Det tenderar även att vara en högre klickfrekvens på sida 1 i jämförelse med sidan 2,3 osv vilket kan bero på att det är en längre väg att ta sig dit för användaren. Tilliten till webbplatser som har en högre placering är större än för en webbplats som hamnar långt ner i sökresultatet.

Hur gör jag för att synas högst upp på Google?

I vilken ordning sökresultaten hamnar på Google är inte en slump, det finns en anledning till varför de rankas i den ordningen som de gör. Det bero helt enkelt på hur en webbplats har jobbat med sin SEO. I vår tidigare nyhetsartikel “Vad är SEO” djupdyker vi i ämnet och förklarar vad det innebär. Alla kan påverka sin webbplats ranking genom att följa en välformad och genomtänkt SEO-strategi. Det finns ingen konkret formel som kommer ta dig till förstaplatsen men det vi vet är följande:

  • Google premierar starka webbplatser som har relevant, optimerat och kvalitativt innehåll med specifika sökord.
  • Google kollar också på din sidas hastighet och om den laddar snabbt.
  • Länkar från andra webbplatser till din sida stärker dess förtroende i Googles ögon.
  • En tekniskt optimerad sida som har bra säkerhet ökar chansen att hamna på första sidan.

Google kommer hela tiden med nya uppdateringar av varierande storlek. Därför är viktigt att du håller dig uppdaterad och justerar din strategi när det behövs för att förbättra din ranking. SEO är ett långsiktigt arbete som tar tid men för att du inte ska bli omsprungen av dina konkurrenter är det en investering som du kommer ha nytta av på lång sikt.

Har du inte tid att själv övervaka och ta fram strategier så hjälper vårt team med SEO-specialister dig gärna att synas på Google. Hör av dig för att boka ett förutsättningslöst möte så ser vi vad vi kan hjälpa dig med.

Publicerad 2023-01-31

Fler nyheter

Lokal SEO: Skapa bättre synlighet lokalt

Vad är Lokal Optimering för SEO? Lokal SEO är en strategi som hjälper företag att förbättra sin synlighet i lokala sökresultat. Det innebär att optimera en webbplats och dess innehåll för att ranka högre när användare söker efter tjänster eller produkter inom ett...

En guide för att skriva effektiva SEO-texter

I dagens digitala era är synlighet online avgörande för framgång. Och när det handlar om att öka din synlighet på webben, är sökmotoroptimering (SEO) en nyckelfaktor. Men hur kan du säkerställa att din webbplats hamnar högt upp i sökmotorernas resultat? Svaret ligger...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.