Sökordsanalys

Vi hjälper dig att optimera din webbplats med hjälp av en sökordsanalys.

Vill du ha hjälp med en sökordsanalys?

Få hjälp med en sökordsanalys

Att synas högt upp i sökmotorerna är avgörande för att locka besökare till din webbplats och öka din synlighet online. En av de bästa metoderna för att uppnå bra synlighet hos Google är att göra en noggrann sökordsanalys.

Genom att förstå och välja rätt sökord kan du nå din målgrupp på ett mer träffsäkert sätt och öka din webbplats trafik och konverteringar. Tveka inte att kontakta oss för att få rådgivning om hur du kan optimera din webbplats med hjälp av en sökordsanalys och andra SEO-strategier.

Vad är en sökordsanalys?

Sökordsanalys handlar om att identifiera de ord och fraser som människor använder när de söker efter information, produkter eller tjänster som relaterar till din bransch. Genom att välja sökord som är relevanta och har hög sökvolym kan du öka chanserna att din webbplats får mer och framförallt rätt trafik.

Så här hjälper vi dig med din sökordsanalys

Koll på målgruppen: Innan vi börjar med din sökordsanalys är det viktigt att vi har en förståelse för din målgrupps behov och preferenser. Vilka frågor söker de svar på? Vilka problem vill de lösa?

Identifiera rätt sökord: Vi använder olika verktyg för att hitta relevanta sökord och fraser. Vi tittar på både korta och långa sökfraser, samt synonymer och närbesläktade termer.

Konkurrentanalys: Vi utvärderar dina konkurrenter för att se vilka sökord de rankar på. Detta ger oss en insikt i vilka områden du kan konkurrera inom.

Sökvolym och svårighet: Vi bedömer sökvolymen för varje sökord (hur ofta det söks) och dess svårighetsgrad (hur svårt det är att ranka på det). Därefter prioriterar vi sökorden med hög volym och rimlig svårighet.

Lokal och branschspecifik: Om din verksamhet är lokal, inkluderar vi geografiska platser i dina sökfraser. För branschspecifika termer, använder vi fackuttryck som din målgrupp förstår och använder när de söker på Google.

Long tail keywords: Vi tittar på möjligheten att inkludera längre sökfraser som är mer specifika. Dessa kan locka en mer köpbenägen publik. Det kan ge högre konvertering per besökare på just de sökfraserna.

Optimera texten: Vi ger förslag på hur du kan integrera dina utvalda sökord strategiskt i din webbplats brödtext, rubriker, metatitlar och ALT-texter. Viktigt att undvika överoptimering och att se till att hålla en naturlig läsbarhet. Du skriver för människor och inte för Google.

Utvärdera och anpassa: Att jobba med SEO och sökordsanalyser är en ständigt pågående process. Vi kan hjälpa dig löpande med att  övervaka hur dina sökord presterar och justera din strategi efter behov.

Våra andra tjänster inom digital marknadsföring

Vi lägger stor vikt vid mätning och analys för att säkerställa att vi uppnår önskat resultat.

Sökmotoroptimering

SEO-optimering av din webbplats och innehåll för att ranka högre i sökmotorer som Google.

Google Ads

Med rätt kontostruktur, budgivningsstrategi, tydliga mål och uppföljning hjälper vi dig att få ut det mesta av dina annonser på Google Ads.

Annonsering i sociala medier

Målgruppsinriktad annonsering på sociala medier som Facebook och Instagram. Alltid med tydlig uppföljning. 

{

Vi matchar väldigt bra med er i att det ska vara full gas och action. Vi vill bara köra och det vill ni med. Vi känner oss väldigt trygga med det!

Saga Lundmark

Marknadschef, Predikt Entreprenad

Nyheter

Tips och nyheter om SEO och våra andra tjänster.

Kom igång med din annonsering på Google

Google är världens mest använda sökmotor. Med hjälp av Google Ads kan ditt företag öka sin synlighet och nå ut till potentiella kunder online. Om du är nybörjare kan det kännas svårt att komma igång...

Google Ads för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns del 2 av Google Ads för nybörjare ute på vår Youtube-kanal. I del 2 guidar våra Paid-specialister, Emelie och Julia, dig i hur du sätter upp din första Google Ads-kampanj. Vi går igenom vad...

Låt oss samarbeta

Tveka inte att kontakta oss för att få rådgivning om hur du kan optimera din webbplats med hjälp av en sökordsanalys