Annonsering i sociala medier

Annonser i sociala medier är ett effektivt sätt att nå din målgrupp och öka din varumärkeskännedom. Med en noggrant utformad strategi kan du nå ut till potentiella kunder baserat på intressen, demografi och beteende. Vi hjälper dig med allt från kampanjplanering och målgruppsanalys till annonsoptimering och rapportering.

Vi bjuder på en analys av din annonsering i sociala medier

Få hjälp med annonsering i sociala medier av oss

Vill du nå ut till din målgrupp i sociala medier? Vi på Jajja kan hjälpa dig med annonsering på plattformar som Facebook, Instagram och LinkedIn. Vi tar hand om allt från kampanj- och målgruppsstrategi till annonsproduktion och optimering av kampanjen. Genom spårningskoder och analys av nyckeltal kan vi säkerställa en kostnadseffektiv annonsering som ger resultat. Låt oss samarbeta för att ta din närvaro på sociala medier till nästa nivå!

Det här ingår i annonsering i sociala medier

  • Skräddarsydd kampanjstrategi baserat på din målgrupp
  • Implementering av spårningskoder för att mäta resultatet av kampanjen
  • Professionell annonsproduktion som lockar målgruppen
  • Skötsel och optimering av kampanjen för att maximera avkastningen
  • Analys och sammanfattning av kampanjresultatet med fokus på de viktigaste nyckeltalen
  • Dedikerad paid-specialist.
{

Vi har jobbat med Jajja i många år och det har fungerat väldigt bra. Jajja hjälper oss med Google Ads och annonsering på sociala medier; Facebook, Instagram och YouTube framför allt.

Fredrik Nöteberg

Marknadschef, Modernum

Våra andra tjänster inom digital marknadsföring

Sökmotoroptimering

SEO-optimering av din webbplats och innehåll för att ranka högre i sökmotorer som Google.

Google Ads

Med rätt kontostruktur, budgivningsstrategi, tydliga mål och uppföljning hjälper vi dig att få ut det mesta av dina annonser på Google Ads.

Väx som företag med annonsering i sociala medier

Vi är en personlig byrå som brinner för att hjälpa människor och företag att växa. Vi har stor erfarenhet av annonsering i sociala medier och kan hjälpa dig med annonsering på Facebook, Instagram och LinkedIn.

När det kommer till annonsering i sociala medier är det viktigt att annonserna tilltalar din målgrupp och uppfyller plattformens krav. Vi jobbar tätt tillsammans med dig för att förstå dina mål och behov, och utifrån det utvecklar vi en kampanjstrategi och målgrupp som är anpassad för just ditt företag.

Vi ser till att annonserna följer plattformens riktlinjer och är väl optimerade för att nå rätt målgrupp och maximera resultatet. Vi tar också hand om spårningskoder och sköter om annonsproduktionen.

Under kampanjperioden följer vi upp och optimerar kampanjen för att säkerställa att den presterar så bra som möjligt. Vi genomför också en noggrann analys och sammanfattning av kampanjens resultat med de viktigaste nyckeltalen.

Vi tror på ordning och reda och arbetar systematiskt för att leverera bästa möjliga resultat till våra kunder. Låt oss hjälpa dig att växa på sociala medier genom effektiv annonsering.

Så här jobbar vi med
annonsering i sociala medier

Vad har ni för erfarenhet av att skapa annonser via sociala medieplattformar som Facebook, Instagram, YouTube och LinkedIn?

Vi har en gedigen erfarenhet av att skapa annonser via sociala medieplattformar som Facebook, Instagram, YouTube och LinkedIn. Våra specialister är certifierade och har genomfört många framgångsrika kampanjer för våra kunder på dessa plattformar.

Hur går ni tillväga för att genomföra uppstart, publicering och optimering av annonser?

Vi börjar alltid samarbetet med ett uppstartsmöte för att förstå kundens behov och för att sätta tydliga mål. Därefter skapar vi en plan för kampanjen som inkluderar val av sociala medieplattformar, målgrupp, annonstyper och budgetrekommendation. Innan vi publicerar kampanjen upprättar vi även mätning via Google Analytics och Meta pixel. Det ingår i alla våra uppdrag. Alla aktiva kampanjer ses över löpande och om något avviker från planen genomförs lämpliga ändringar under pågående kampanjperiod.

Vilka verktyg och metoder använder ni för att genomföra A/B-test?

Vi använder oss av A/B-test för att utvärdera olika versioner av annonserna för att se vilken som presterar bäst. Vi använder verktyg som Google Analytics och Meta Pixel för att analysera resultaten och justera kampanjen efter behov.

Hur ger ni strategiskt stöd inför en kampanj?

När vi ger strategiskt stöd inför en annonskampanj, börjar vi med att förstå kundens mål, målgrupp och övriga behov. Vi utvärderar sedan de olika sociala medieplattformarna och bestämmer vilka som är bäst lämpade för att nå kundens målgrupp och mål. Vi kan också hjälpa till med att utveckla kampanjkonceptet och ge råd kring vilken typ av grafiskt material som behöver produceras innan vi skapar annonser som passar målgruppens intressen och beteende.

Kan jag få hjälp med rådgivning, målgruppsanalys, kanalval, kampanjkoncept och bugdetrekommendation?

 Vi erbjuder en rad tjänster för att stödja våra kunder i deras annonskampanjer, inklusive rådgivning, målgruppsanalys, kanalval, framtagning av kampanjkoncept och förslag på lämplig budget. Vi använder oss av analysverktyg för att förstå kundens målgrupp och skapa effektiva kampanjer som når rätt personer på rätt plats och vid rätt tidpunkt.

Vi ger rådgivning om hur man kan optimera kampanjbudgeten och hjälper till med att utveckla en strategi för att maximera kampanjens resultat. Vi övervakar också kampanjerna noggrant för att säkerställa att de presterar som de ska och att budgeten används på ett effektivt sätt.

Vi erbjuder även målgruppsanalyser för att hjälpa våra kunder att förstå sin målgrupp och utveckla kampanjer som passar deras intressen och beteende. Vi hjälper också till med kanalvalet för att säkerställa att annonserna visas på plattformar där målgruppen är mest aktiv. Vi kan också hjälpa till med att utveckla kampanjkonceptet och skapa annonser som är unika och tilltalande för målgruppen.

Hur hanterar ni processen kring annonsförslag och godkännande från mig som kund?

När vi skapar en sociala medie-annons för våra kunder skickar vi alltid en förhandsgranskning till dem för godkännande innan vi publicerar annonsen. Vi skapar en förhandsgranskning av annonsen direkt på plattformen. Sedan skickar vi en kopia på annonsen i form av en skärmdump eller länk, beroende på vad kunden föredrar.

När vi har skickat förhandsgranskningen till kunden inväntar vi deras godkännande innan vi publicerar annonsen. Om det behövs gör vi justeringar baserat på kundens feedback innan vi skickar en ny förhandsgranskning för godkännande. När kunden är nöjd med annonsen publicerar vi den enligt överenskommelse.

Kan ni beskriva hur ni redovisar kampanjens utfall mot mål och KPI:er efter avslutad kampanj?

Efter att en kampanj har avslutats, är det viktigt att utvärdera resultatet och analysera om den har uppfyllt de förväntningar och mål som fastställdes i förväg. Vi strävar alltid efter att leverera högkvalitativa annonser som uppfyller kundens behov och önskemål.

Alla kunder får en transparent och grundlig överblick över kampanjens prestationer och hur vi kan förbättra oss i framtiden. Vi tar ansvar för att redovisa kampanjens utfall mot mål och KPI:er efter avslutad kampanj på följande sätt:

  • Vi samlar in all relevant data från annonsplattformarna och andra verktyg som användes under kampanjen. Detta inkluderar antal visningar, klick, konverteringar och andra relevanta KPI:er.
  • Vi analyserar data och jämför med de uppsatta målen och KPI:erna. Vi rapporterar också på vilket sätt vi har nått målen och vad vi har lärt oss under kampanjen.
  • Vi skickar en sammanställning som innehåller en sammanfattning av kampanjen, dess resultat och rekommendationer för framtida kampanjer.
  • Vi är alltid tillgängliga för att svara på eventuella frågor eller funderingar om kampanjen.

Nyheter

Tips och nyheter om annonsering i sociala medier och våra andra tjänster.

Så använder du sökordsplaneraren i Google Ads

Sökordsplaneraren i Google Ads är ett gratis verktyg som hjälper dig att hitta relevanta sökord till dina Google Ads-kampanjer. Genom att analysera sökvolym, konkurrens och andra faktorer kan du...

Lokal SEO: Skapa bättre synlighet lokalt

Vad är Lokal Optimering för SEO? Lokal SEO är en strategi som hjälper företag att förbättra sin synlighet i lokala sökresultat. Det innebär att optimera en webbplats och dess innehåll för att ranka...

Låt oss samarbeta

Annonsstrategi i sociala medier är en viktig del av din digitala marknadsföring. Vi kan hjälpa dig att nå din målgrupp på plattformar som Facebook, Instagram och LinkedIn.