Oändlig skroll hos Google

Den 14 oktober lät Google informera att de gjort en ny uppdatering kallad infinity/continuous scroll. Uppdateringen har i nuläget lanserats för den amerikanska marknadens mobila sökresultat.

Den här uppdateringen har inte kommit till Sverige ännu, men det är mycket sannolikt att den kommer nå även oss. Därmed kommer vi kunna säga farväl till sökresultatens sida två. Med den nya uppdateringen kommer Google automatiskt att ladda fler sökresultat när du scrollat ner till slutet av en sida. Enkelt förklarat så fungerar det på samma sätt som flödena på Instagram och Facebook.

Med den nya uppdateringen kommer sidorna att laddas sömlöst istället för principen att du behöver klicka dig vidare till nästa sida med hjälp av ”läs mer”. Google själva säger att de på ett snabbt och enkelt sätt vill hjälpa besökare att hitta det de söker efter genom att visa fler svar.

Den här ändringen gör att mobila sökresultaten som hamnar på sidan två och neråt kommer att ges helt nya förutsättningar att synas och få mer fokus än tidigare. Ur ett SEO-perspektiv kommer det bli intressant att följa och se vilken effekt infinity scroll kommer att ha på sökträffar utanför topp 10-listan.

Publicerad 2021-10-21

Fler nyheter

SEO för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns SEO för nybörjare del 2 ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt dyker vi djupt ner i SEO-grunderna. Våra SEO-specialister, Alexander och Lovisa delar med sig av värdefulla insikter om hur du kan öka din försäljning online genom att förstå och tillämpa...

Onpage SEO

Onpage SEO handlar om att man optimerar webbplatsen och dess innehåll samt tekniska fel för sökmotorer som Google och för användare. Det gör att man kommer öka sin digitala synlighet och rankas högre på Google så att man driver rätt trafik. Att ha en SEO-strategi för...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.