Ny uppdatering från Google: Spam och låg kvalitet på innehåll

Människor vänder sig idag till Google om det behöver svar på något, och för att hitta den bästa webbplatsen som har svaret. Google har länge jobbat med att få bort spammare och innehåll som inte fyller något syfte och är upprepande (keyword stuffing), för att fylla ut med text. Google uppdaterar sökalgoritmen ständigt med nya riktlinjer för att på ett effektivt sätt få bort innehåll med låg kvalitet. Det gör Google för att webbplatsägare ska leverera användbart och kvalitativt innehåll för användare. Om ni redan idag skriver relevant och kvalitativt innehåll behöver ni inte oroa er för er SEO.

Två förbättringsområden för policyn och systemet

  • Optimerad kvalitetsranking: sökmotorn inför algoritmiska förbättringar i sina kärn rankningssystem för att bättre visa användbar information och minska förekomsten av opassande innehåll i sökresultaten.
  • Uppdaterade skräppost policyer: Nya policyer införs för att hålla innehåll av lägsta kvalitet borta från sökresultaten. Dessa inkluderar åtgärder mot utgångna webbplatser som återanvänds för skräppost och innehåll som skapats huvudsakligen för att manipulera sökresultaten.

Andra alternativ för att förbättra seo-innehållet

  • Reducerat spam och lågkvalitativt innehåll: Baserat på tidigare erfarenheter fortsätter sökmotorn att finjustera sina rankningssystem för att minska lågkvalitativt och ooriginellt innehåll. Det handlar om webbplatser som inte har en bra användarupplevelse och endast skriver för sökmotorer och inte människor.
  • Skalat innehåll: Sökmotorn stärker sin policy mot automatiserad innehållsproduktion i stor skala som är avsedd att manipulera sök rankningar, oavsett om det handlar om automatisering eller mänsklig inblandning.
  • Hantering av missbruk av webbplatsers rykte: Nya riktlinjer tas i bruk för att hantera lågkvalitativt tredjeparts innehåll som produceras främst för rankning och utan noggrann tillsyn av en webbplatsägare.
  • Förbättringar för utgångna domäner: Strängare åtgärder vidtas mot användning av utgångna domäner för att öka sök rankingen genom innehåll av låg kvalitet, vilket kan vilseleda användare.
Publicerad 2024-04-30

Fler nyheter

Kom igång med din annonsering på Google

Google är världens mest använda sökmotor. Med hjälp av Google Ads kan ditt företag öka sin synlighet och nå ut till potentiella kunder online. Om du är nybörjare kan det kännas svårt att komma igång med din annonsering på Google, men med rätt hjälp kan du snabbt komma...

Google Ads för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns del 2 av Google Ads för nybörjare ute på vår Youtube-kanal. I del 2 guidar våra Paid-specialister, Emelie och Julia, dig i hur du sätter upp din första Google Ads-kampanj. Vi går igenom vad ni behöver tänka på för att skapa en lönsam Google Ads-kampanj. Skapa...

Google Ads för nybörjare del 1 – Jajja Education

Nu finns Google Ads för nybörjare del 1 - Jajja Education ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt får du lära dig hur du kan rikta relevanta annonser till rätt personer och få omedelbar synlighet med hjälp av Google Ads. Våra Paid-specialister, Emelie och Julia...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.