Ny uppdatering, Helpful content från Google är här – vad innebär den för dig?

I augusti 2022 släppte Google en ny uppdatering som de kallar Helpful Content. Vi förklarar närmare vad det innebär för dig och din webbplats.

Google har gjort en ny uppdatering för algoritmer, den här ändringen har börjat rullas ut och de första att omfattas av den är engelsktalande sidor. Den nya uppdateringen kallas för ”Helpful content update”, men vad exakt innebär det för din webbplats? Som vi hör på namnet så har det att göra med ditt innehåll.  Google själva skriver så här:

”Next week, we will launch the “helpful content update” to better ensure people see more original, helpful content written by people, for people, rather than content made primarily for search engine traffic.”

Sammanfattat så kommer Google se på ditt innehåll utifrån ett besökarperspektiv och det kommer bli ännu viktigare med bra innehåll av hög kvalitet och som är skrivet för människor.

Genom den nya uppdateringen vill Google straffa automatiskt genererat innehåll som har låg kvalitet och som är skrivet med hänsyn till sökmotorerna i stället för till läsaren. Den nya uppdateringen är en sitewide algoritm, vilket betyder att den kommer kunna omfatta hela din webbplats innehåll och straffa hela sidan om innehållet är undermåligt. Så beroende av hur bra eller dålig sidans innehåll är kommer detta påverka sidans ranking på google.se

Vad kan du då göra för att ranka bättre på Google i och med den senaste uppdateringen? Det finns några saker som du som användare kan göra för att ditt innehåll ska bli så relevant som möjligt. Se över din webbplats och dess innehåll, försäkra dig om att det håller en så hög kvalitet som möjligt. Har du innehåll som är av låg kvalitet kan du skriva om detta eller i vissa fall tas bort helt för att höja kvalitén på webbplatsen.

Publicerad 2022-09-07

Fler nyheter

Google Ads för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns del 2 av Google Ads för nybörjare ute på vår Youtube-kanal. I del 2 guidar våra Paid-specialister, Emelie och Julia, dig i hur du sätter upp din första Google Ads-kampanj. Vi går igenom vad ni behöver tänka på för att skapa en lönsam Google Ads-kampanj. Skapa...

Google Ads för nybörjare del 1 – Jajja Education

Nu finns Google Ads för nybörjare del 1 - Jajja Education ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt får du lära dig hur du kan rikta relevanta annonser till rätt personer och få omedelbar synlighet med hjälp av Google Ads. Våra Paid-specialister, Emelie och Julia...

SEO för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns SEO för nybörjare del 2 ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt dyker vi djupt ner i SEO-grunderna. Våra SEO-specialister, Alexander och Lovisa delar med sig av värdefulla insikter om hur du kan öka din försäljning online genom att förstå och tillämpa...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.