Google lanserar nytt sätt att lyfta sitt varumärke i sökresultatet

Under Google Marketing Live 2024 meddelade Google att de lanserar ett nytt sätt att lyfta sitt varumärke i sökresultatet för e-handlare. Med information hämtad från Merchant Center och Google Shopping Graph kommer de nya varumärkesprofilerna att visas högst upp vid relevanta produktsökningar och ge ditt varumärke en framträdande plats. 

Den nya varumärkesprofilen kommer bland annat att innehålla bilder, videor, kundrecensioner och erbjudanden, vilket ger en mer omfattande bild av varumärket och dess produkter än tidigare. Du kommer att kunna lyfta upp nuvarande kampanjer, rabatter och andra köpvillkor såsom fraktkostnad och returpolicy.

Annonserna kommer att fortsätta visas tillsammans med den nya profilen, vilket ger en möjlighet att driva mer trafik till webbplatsen. Google har meddelat att en lansering av detta kommer att ske under de kommande månaderna, men de har ännu inte gått ut med ett exakt datum.

Vi ser flera fördelar med denna uppdatering:

  • Med hjälp av den nya varumärkesprofilen får du en tydligare och mer framträdande plats i sökresultaten än tidigare, vilket kan leda till ökad varumärkeskännedom.
  • Genom att ge dina kunder en bättre bild av ditt varumärke och dina produkter kan du skapa en förbättrad kundupplevelse.
  • Eftersom att varumärkesprofilen visas bredvid dina annonser kan du öka din trafik till webbplatsen, vilket i sin tur kan ge fler konverteringar.

Vi tror att den nya varumärkesprofilen kommer att bli ett bra komplement till den vanliga annonseringen och att det kan hjälpa e-handelsföretag att lyfta sitt varumärke i sökresultaten ytterligare. Vi ser fram emot att den nya funktionen lanseras!

Publicerad 2024-06-04

Fler nyheter

Så använder du sökordsplaneraren i Google Ads

Sökordsplaneraren i Google Ads är ett gratis verktyg som hjälper dig att hitta relevanta sökord till dina Google Ads-kampanjer. Genom att analysera sökvolym, konkurrens och andra faktorer kan du fatta välgrundade beslut om vilka sökord du ska använda och hur du kan...

Lokal SEO: Skapa bättre synlighet lokalt

Vad är Lokal Optimering för SEO? Lokal SEO är en strategi som hjälper företag att förbättra sin synlighet i lokala sökresultat. Det innebär att optimera en webbplats och dess innehåll för att ranka högre när användare söker efter tjänster eller produkter inom ett...

En guide för att skriva effektiva SEO-texter

I dagens digitala era är synlighet online avgörande för framgång. Och när det handlar om att öka din synlighet på webben, är sökmotoroptimering (SEO) en nyckelfaktor. Men hur kan du säkerställa att din webbplats hamnar högt upp i sökmotorernas resultat? Svaret ligger...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.