Kom igång med din annonsering på TikTok

TikTok lockar miljontals användare världen över och har växt till en gigantisk plattform de senaste åren. Plattformen är känd för sina korta, snabba videos fyllda med humor, kreativitet och underhållning. Med TikToks algoritm kan användare enkelt hitta innehåll de gillar och relaterar till. För företag innebär detta en möjlighet att nå en bred och engagerad målgrupp med annonsering. I den här guiden går vi igenom hur du skapar din första kampanj på TikTok och vilket material du behöver ta fram för att lyckas. 

1. Skapa ditt TikTok-konto
Första steget är att skapa ett TikTok-konto för ditt företag. Se till att välja ”Företagskonto” när du registrerar dig, så får du tillgång till alla funktioner och verktyg du behöver. Väl inne i ditt företagskonto kan du skapa ett annonskonto och lägga till din betalningsinformation.

2. Sätt upp en pixel
För att kunna mäta effekten av dina TikTok-kampanjer behöver du sätta upp en pixel. Den hjälper dig att samla in data om vad användarna gör efter att ha klickat på en av dina annonser. Med pixeln kan du också skapa nya målgrupper baserat på dina tidigare webbplatsbesökare.

4. Välj rätt kampanjmål
Fundera på vad det är du vill uppnå med din annonsering på TikTok. Vill du öka varumärkeskännedom, generera leads eller driva försäljning? Att ha tydliga mål hjälper dig att nå dit du vill. Fundera på vad som är viktigast för ditt företag och jobba mot det. 

6. Skapa engagerande innehåll
Nyckeln för att lyckas med din annonsering på TikTok är att ha engagerande och underhållande innehåll. Inspireras av de senaste TikTok-trenderna för att fånga användarnas intresse. Men kom ihåg att tempot på TikTok är högt, så hoppa inte på en trend alldeles för sent. 

Här är några tips för att skapa bra innehåll för TikTok: 

Håll dig uppdaterad: Håll koll på de senaste trenderna och utmaningarna. Att delta i populära trender kan hjälpa dig att fånga tittarens uppmärksamhet.
Anpassa trender till ditt varumärke: Se till att trenderna du följer passar ditt varumärkes image och budskap.
Använd effekter och filter: TikTok erbjuder en mängd olika effekter och filter som kan göra dina videor mer visuellt tilltalande.
Använd populära ljud: Använd musik och ljudklipp som är trendiga på plattformen.
Var autentisk och äkta: TikTok-användare uppskattar äkthet. Visa upp företaget, dela behind-the-scenes-material och var personlig.
Uppmuntra till handling: Uppmana användarna att vidta en åtgärd, till exempel att besöka din webbplats eller ladda ner din app.

Att annonsera på TikTok är ett effektivt sätt att nå en ung och engagerad målgrupp. Med lite kreativitet och rätt strategi kan du använda TikTok för att nå nya kunder och öka din verksamhet. Genom att följa stegen i denna guide kan du skapa framgångsrika kampanjer som hjälper dig att nå dina mål. Lycka till! 

Publicerad 2024-05-24

Fler nyheter

Så använder du sökordsplaneraren i Google Ads

Sökordsplaneraren i Google Ads är ett gratis verktyg som hjälper dig att hitta relevanta sökord till dina Google Ads-kampanjer. Genom att analysera sökvolym, konkurrens och andra faktorer kan du fatta välgrundade beslut om vilka sökord du ska använda och hur du kan...

Lokal SEO: Skapa bättre synlighet lokalt

Vad är Lokal Optimering för SEO? Lokal SEO är en strategi som hjälper företag att förbättra sin synlighet i lokala sökresultat. Det innebär att optimera en webbplats och dess innehåll för att ranka högre när användare söker efter tjänster eller produkter inom ett...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.