Hur kommer din webbplats påverkas av uppdateringen Google Site Names?

I oktober 2022 lanserade Google sin uppdatering som kallas för “Google Site Names”. Vad innebär det här för din webbplats? Vi reder ut vad du behöver tänka på.

Inom en snar framtid kommer vi se en förändring i hur namnet på din webbplats visas i serpen för mobilsökningar på Google. I oktober 2022 lanserade Google sin uppdatering som kallas för “Google Site Names”.  Vad innebär det här för din webbplats? Vi reder ut vad den här uppdateringen innehåller och vad du som har en webbplats behöver tänka på.

Uppdateringen har redan börjat rullas ut på engelska, tyska, franska och japanska sidor. Vi vet inte exakt när Google Site Names kommer att lanseras i Sverige, det brukar dröja ett par månader innan uppdateringarna slår igenom här.

Tydligare sökresultat med Google Site Names
Med den nya uppdateringen vill Google förbättra användarupplevelse för det mobila sökresultatet genom att förtydliga och göra det lätt för användaren att identifiera företagets namn. När vi gör en sökning är vi vana vid att se en url högst upp i resultatet, med den här nya uppdateringen kommer urlen ersättas med företagsnamnet. Det här gäller för både organiska sökresultat och displayannonser. Med fokus på förbättrad UX (user experience) för mobil ska sökresultaten bli ännu bättre och användaren ska snabbt kunna uppfatta innehållet med hjälp av företagsnamnet.

Du kanske undrar vad du behöver göra nu?
Google kommer att kolla på flera olika parametrar för att förstå ditt innehåll och därmed skapa ditt företagsnamn. Google själva säger att de kommer basera det på metatitlar, h-rubriker, Website structure data och Open Graph-protokollet och då särskilt og:site_name. Vilket ställer krav på att din webbplats har dessa delar uppdaterade för att på så sätt hjälpa Google att förstå ditt företagsnamn. En komplett guide på hur du definierar ditt företagsnamn med hjälp av Website structure data finns att läsa här.

Det här är en uppdatering som är efterlängtad och som gör att sökresultaten blir mycket tydligare och upplevs mindre röriga. Det är inte helt omöjligt att vi även får se samma förändring för desktopversionen någon gång i framtiden.

Publicerad 2022-10-31

Fler nyheter

Lokal SEO: Skapa bättre synlighet lokalt

Vad är Lokal Optimering för SEO? Lokal SEO är en strategi som hjälper företag att förbättra sin synlighet i lokala sökresultat. Det innebär att optimera en webbplats och dess innehåll för att ranka högre när användare söker efter tjänster eller produkter inom ett...

En guide för att skriva effektiva SEO-texter

I dagens digitala era är synlighet online avgörande för framgång. Och när det handlar om att öka din synlighet på webben, är sökmotoroptimering (SEO) en nyckelfaktor. Men hur kan du säkerställa att din webbplats hamnar högt upp i sökmotorernas resultat? Svaret ligger...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.