Skapa bilder för Meta 📸

Vet du vad som är viktigt att tänka på när du ska skapa bilder för annonsering på Meta? Följ våra tips så kommer dina bilder att bli både tilltalande och effektiva!

  • Det är viktigt att följa rekommendationerna för bildstorlek och format. Dessa kan förändras över tid, så det är viktigt att hålla sig uppdaterad. För att dina bilder ska visas korrekt måste du anpassa dem till de senaste specifikationerna.
  • Dina bilder behöver kommunicera effektivt oavsett skärmstorlek. Var därför strategisk med storleken och placeringen av text i dina bilder. Undvik för liten text som blir svår att läsa och se till att den inte hamnar i kanterna där den kan beskäras. Placera istället texten på en central plats för maximal synlighet.
  • Ta hänsyn till eventuella överlappningar med plattformsfunktioner, som till exempel call-to-action-knappen på Facebook och Instagram Stories, så att den inte täcker viktig information i bilden.
  • Se till att dina bilder håller hög kvalitet. Suddiga bilder ger ett oseriöst intryck.
  • För att skapa genuina och relaterbara bilder är det viktigt att innehållet anpassas efter din målgrupp.
  • Använd gärna levande färger och kontraster för att fånga användarens uppmärksamhet. Det gör dina bilder framträdande i nyhetsflödet och ökar chanserna att locka till sig uppmärksamhet.
Publicerad 2024-01-09

Fler nyheter

Så använder du sökordsplaneraren i Google Ads

Sökordsplaneraren i Google Ads är ett gratis verktyg som hjälper dig att hitta relevanta sökord till dina Google Ads-kampanjer. Genom att analysera sökvolym, konkurrens och andra faktorer kan du fatta välgrundade beslut om vilka sökord du ska använda och hur du kan...

Lokal SEO: Skapa bättre synlighet lokalt

Vad är Lokal Optimering för SEO? Lokal SEO är en strategi som hjälper företag att förbättra sin synlighet i lokala sökresultat. Det innebär att optimera en webbplats och dess innehåll för att ranka högre när användare söker efter tjänster eller produkter inom ett...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.