Vikten av länkar för att förbättra din webbplats synlighet

Synligheten för din webbplats på Google beror på ett antal olika faktorer som sökmotorerna tar hänsyn till när de rankar sökresultaten. Vi har tidigare diskuterat hur sökordsanalys och en övergripande SEO-strategi kan förbättra din webbplats ranking. I den här artikeln ska vi titta närmare på hur länkar kan bidra till att öka din synlighet hos sökmotorerna.

När en webbplats länkar till din webbsida, delar de en länk. Detta kan ske på olika sätt, som när en blogg skriver om och rekommenderar din produkt och länkar till var den kan köpas, eller när en byggfirma samarbetar med en annan firma och länkar till dennes webbplats. När andra pratar om din webbplats och länkar till den, bygger det upp din sidas trovärdighet. Och genom att få länkar från andra webbplatser kan din webbplats få ökad auktoritet i sökmotorernas ögon.

Så kan länkar förbättra din webbplats ranking på Google

Länkar fungerar som ett sätt för sökmotorerna att bedöma hur relevant och trovärdig din webbplats är. Ju fler högkvalitativa länkar du har från andra webbplatser, desto mer sannolikt är det att din webbplats kommer att rankas högre i sökresultaten. Länkar ger också sökmotorerna en signal om att din webbplats är relevant för ett visst ämne eller en viss bransch.

Det är viktigt att notera att inte alla länkar är lika värdefulla. Google och andra sökmotorer värderar högkvalitativa länkar från relevanta och auktoritära webbplatser högre än länkar från irrelevanta eller lågkvalitativa webbplatser. Därför är det viktigt att arbeta med att bygga högkvalitativa länkar från relevanta och trovärdiga webbplatser.

Googles guidelines för länkar

Google har nyligen publicerat en guide över hur du ska hantera länkar enligt bästa praxis för att nyttja dess fulla potential. En av punkterna betonar att det är viktigt att ha en bra och relevant länktext, eller ankartext som det även kallas, som beskriver innehållet på den sidan som du länkar till. En bra ankartext skulle kunna vara “Läs mer om Jajjas SEO tjänster” jämfört med en ankartext som bara säger “läs mer”. För dig som vill veta mer kan du läsa  om Googles inlänkning på deras webbplats. 

Sammanfattningsvis är länkar en viktig faktor för att öka din webbplats synlighet hos sökmotorerna. Genom att få högkvalitativa länkar från relevanta webbplatser kan din webbplats få ökad auktoritet och trovärdighet i sökmotorernas ögon, vilket i sin tur kan leda till högre placeringar i sökresultaten.

Publicerad 2023-04-28

Fler nyheter

Dirty Taco höjer tacoleveln med SEO och Google Ads! 🌮

Revolutionerande tacos som är en smakexplosion är på frammarsch! Dirty Taco har siktet inställt på att ta tacosen till nästa nivå med smaker från hela världen och riktigt schyssta råvaror. De har i nuläget fyra restauranger och planerar att öppna fler. Vi ska hjälpa...

Luvly kör raka vägen fram med SEO! 🚙

Tänk dig en bil som är så lätt och smidig att den kan skickas till dig i ett paket. Luvly är ett svenskt företag som tillverkar små elbilar för urbana storstäder. Deras första bil på marknaden har en vikt på endast 380 kg och trots sin lätta vikt är den en av de...

Nöjesfabriken ska få fler att roa sig 🥳

Nöjesfabriken i Karlstad har i många år varit en av stadens mest centrala nöjesdestinationer. De erbjuder en uppsjö av aktiviteter som passar olika målgrupper. Här finns allt från konserter till nattklubb, restauranger, dart och bowling, allt samlat på ett och samma...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.