Vikten av länkar för att förbättra din webbplats synlighet

Synligheten för din webbplats på Google beror på ett antal olika faktorer som sökmotorerna tar hänsyn till när de rankar sökresultaten. Vi har tidigare diskuterat hur sökordsanalys och en övergripande SEO-strategi kan förbättra din webbplats ranking. I den här artikeln ska vi titta närmare på hur länkar kan bidra till att öka din synlighet hos sökmotorerna.

När en webbplats länkar till din webbsida, delar de en länk. Detta kan ske på olika sätt, som när en blogg skriver om och rekommenderar din produkt och länkar till var den kan köpas, eller när en byggfirma samarbetar med en annan firma och länkar till dennes webbplats. När andra pratar om din webbplats och länkar till den, bygger det upp din sidas trovärdighet. Och genom att få länkar från andra webbplatser kan din webbplats få ökad auktoritet i sökmotorernas ögon.

Så kan länkar förbättra din webbplats ranking på Google

Länkar fungerar som ett sätt för sökmotorerna att bedöma hur relevant och trovärdig din webbplats är. Ju fler högkvalitativa länkar du har från andra webbplatser, desto mer sannolikt är det att din webbplats kommer att rankas högre i sökresultaten. Länkar ger också sökmotorerna en signal om att din webbplats är relevant för ett visst ämne eller en viss bransch.

Det är viktigt att notera att inte alla länkar är lika värdefulla. Google och andra sökmotorer värderar högkvalitativa länkar från relevanta och auktoritära webbplatser högre än länkar från irrelevanta eller lågkvalitativa webbplatser. Därför är det viktigt att arbeta med att bygga högkvalitativa länkar från relevanta och trovärdiga webbplatser.

Googles guidelines för länkar

Google har nyligen publicerat en guide över hur du ska hantera länkar enligt bästa praxis för att nyttja dess fulla potential. En av punkterna betonar att det är viktigt att ha en bra och relevant länktext, eller ankartext som det även kallas, som beskriver innehållet på den sidan som du länkar till. En bra ankartext skulle kunna vara “Läs mer om Jajjas SEO tjänster” jämfört med en ankartext som bara säger “läs mer”. För dig som vill veta mer kan du läsa  om Googles inlänkning på deras webbplats. 

Sammanfattningsvis är länkar en viktig faktor för att öka din webbplats synlighet hos sökmotorerna. Genom att få högkvalitativa länkar från relevanta webbplatser kan din webbplats få ökad auktoritet och trovärdighet i sökmotorernas ögon, vilket i sin tur kan leda till högre placeringar i sökresultaten.

Publicerad 2023-04-28

Fler nyheter

SEO för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns SEO för nybörjare del 2 ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt dyker vi djupt ner i SEO-grunderna. Våra SEO-specialister, Alexander och Lovisa delar med sig av värdefulla insikter om hur du kan öka din försäljning online genom att förstå och tillämpa...

Onpage SEO

Onpage SEO handlar om att man optimerar webbplatsen och dess innehåll samt tekniska fel för sökmotorer som Google och för användare. Det gör att man kommer öka sin digitala synlighet och rankas högre på Google så att man driver rätt trafik. Att ha en SEO-strategi för...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.