Google Ads lanserar nya annonstillgångar

Nu lanserar Google två nya annonstillgångar. Detta är en viktig funktion som hjälper annonsörer att berätta mer om sitt företag, sin produkt eller tjänst och ökar chansen att få fler klick och konverteringar. Vi sammanfattar vad det innebär för dig.

Två nya annonstillgångar, varumärkesnamn och logotyp, är nu i betastadiet och finns tillgängliga i vissa Google Ads konton.

Vad är annonstillgångar?

Annonstillgångar är en viktig funktion som ger dig möjlighet att lägga till mer information i annonsen än vad som är möjligt i annonstexten. Det är ett sätt att förlänga din annons för att få med så mycket bra information som möjligt. Genom att använda annonstillgångar kan du som annonsör berätta mer om ditt företag, din produkt eller din tjänst och därmed öka chansen att få fler klick och konverteringar.

Det finns sedan tidigare flera typer av annonstillgångar som låser upp olika funktioner. Du kan till exempel lägga till ditt telefonnummer så att kunderna kan ringa direkt från annonsen eller din adress så att kunderna enkelt kan se på kartan vart ditt företag finns.

Nu betatestar Google Ads varumärkesnamn och logotyp. Varumärkesnamn är ett nytt fält som visar ditt varumärkesnamn över din annons. På så sätt visas namnet tydligt och utrymmet i annonstexten kan användas till att få med mer information istället för att namnet ska ta upp en del av platsen. När du laddar upp din logotyp visas den som en rund ikon till vänster om varumärkesnamnet. Genom att använda båda tillgångarna kan du nå nya och befintliga kunder mer effektivt genom att nyttja kännedomen som finns kring ditt varumärke.

Publicerad 2023-02-17

Fler nyheter

Så använder du sökordsplaneraren i Google Ads

Sökordsplaneraren i Google Ads är ett gratis verktyg som hjälper dig att hitta relevanta sökord till dina Google Ads-kampanjer. Genom att analysera sökvolym, konkurrens och andra faktorer kan du fatta välgrundade beslut om vilka sökord du ska använda och hur du kan...

Lokal SEO: Skapa bättre synlighet lokalt

Vad är Lokal Optimering för SEO? Lokal SEO är en strategi som hjälper företag att förbättra sin synlighet i lokala sökresultat. Det innebär att optimera en webbplats och dess innehåll för att ranka högre när användare söker efter tjänster eller produkter inom ett...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.