Google Ads lanserar nya annonstillgångar

Nu lanserar Google två nya annonstillgångar. Detta är en viktig funktion som hjälper annonsörer att berätta mer om sitt företag, sin produkt eller tjänst och ökar chansen att få fler klick och konverteringar. Vi sammanfattar vad det innebär för dig.

Två nya annonstillgångar, varumärkesnamn och logotyp, är nu i betastadiet och finns tillgängliga i vissa Google Ads konton.

Vad är annonstillgångar?

Annonstillgångar är en viktig funktion som ger dig möjlighet att lägga till mer information i annonsen än vad som är möjligt i annonstexten. Det är ett sätt att förlänga din annons för att få med så mycket bra information som möjligt. Genom att använda annonstillgångar kan du som annonsör berätta mer om ditt företag, din produkt eller din tjänst och därmed öka chansen att få fler klick och konverteringar.

Det finns sedan tidigare flera typer av annonstillgångar som låser upp olika funktioner. Du kan till exempel lägga till ditt telefonnummer så att kunderna kan ringa direkt från annonsen eller din adress så att kunderna enkelt kan se på kartan vart ditt företag finns.

Nu betatestar Google Ads varumärkesnamn och logotyp. Varumärkesnamn är ett nytt fält som visar ditt varumärkesnamn över din annons. På så sätt visas namnet tydligt och utrymmet i annonstexten kan användas till att få med mer information istället för att namnet ska ta upp en del av platsen. När du laddar upp din logotyp visas den som en rund ikon till vänster om varumärkesnamnet. Genom att använda båda tillgångarna kan du nå nya och befintliga kunder mer effektivt genom att nyttja kännedomen som finns kring ditt varumärke.

Publicerad 2023-02-17

Fler nyheter

Dirty Taco höjer tacoleveln med SEO och Google Ads! 🌮

Revolutionerande tacos som är en smakexplosion är på frammarsch! Dirty Taco har siktet inställt på att ta tacosen till nästa nivå med smaker från hela världen och riktigt schyssta råvaror. De har i nuläget fyra restauranger och planerar att öppna fler. Vi ska hjälpa...

Luvly kör raka vägen fram med SEO! 🚙

Tänk dig en bil som är så lätt och smidig att den kan skickas till dig i ett paket. Luvly är ett svenskt företag som tillverkar små elbilar för urbana storstäder. Deras första bil på marknaden har en vikt på endast 380 kg och trots sin lätta vikt är den en av de...

Nöjesfabriken ska få fler att roa sig 🥳

Nöjesfabriken i Karlstad har i många år varit en av stadens mest centrala nöjesdestinationer. De erbjuder en uppsjö av aktiviteter som passar olika målgrupper. Här finns allt från konserter till nattklubb, restauranger, dart och bowling, allt samlat på ett och samma...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.