Google Ads lanserar nya annonstillgångar

Nu lanserar Google två nya annonstillgångar. Detta är en viktig funktion som hjälper annonsörer att berätta mer om sitt företag, sin produkt eller tjänst och ökar chansen att få fler klick och konverteringar. Vi sammanfattar vad det innebär för dig.

Två nya annonstillgångar, varumärkesnamn och logotyp, är nu i betastadiet och finns tillgängliga i vissa Google Ads konton.

Vad är annonstillgångar?

Annonstillgångar är en viktig funktion som ger dig möjlighet att lägga till mer information i annonsen än vad som är möjligt i annonstexten. Det är ett sätt att förlänga din annons för att få med så mycket bra information som möjligt. Genom att använda annonstillgångar kan du som annonsör berätta mer om ditt företag, din produkt eller din tjänst och därmed öka chansen att få fler klick och konverteringar.

Det finns sedan tidigare flera typer av annonstillgångar som låser upp olika funktioner. Du kan till exempel lägga till ditt telefonnummer så att kunderna kan ringa direkt från annonsen eller din adress så att kunderna enkelt kan se på kartan vart ditt företag finns.

Nu betatestar Google Ads varumärkesnamn och logotyp. Varumärkesnamn är ett nytt fält som visar ditt varumärkesnamn över din annons. På så sätt visas namnet tydligt och utrymmet i annonstexten kan användas till att få med mer information istället för att namnet ska ta upp en del av platsen. När du laddar upp din logotyp visas den som en rund ikon till vänster om varumärkesnamnet. Genom att använda båda tillgångarna kan du nå nya och befintliga kunder mer effektivt genom att nyttja kännedomen som finns kring ditt varumärke.

Publicerad 2023-02-17

Fler nyheter

Meta ger användare i Europa möjlighet att välja bort annonser

Meta lanserar ett nytt abonnemang som gör det möjligt för användare inom EU att slippa annonser. Lanseringen av ett annonsfritt Facebook och Instagram är ett sätt för Meta att möta krav från europeiska lagstiftare. EU:s Digital Markets Act (DMA) kräver att företag som...

Fibersystem ska öka sin digitala synlighet med off-page SEO! ✨

Vi är glada över att få möjligheten att hjälpa Fibersystem med ytterligare en av våra tjänster, Off-page SEO. Google Ads är något vi redan hjälper dem med! Fibersystem.com är ledande inom cybersäkerhet, robusta produkter, säker utveckling samt säkra produktionskedjor....

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.