Kom igång med din annonsering på Pinterest

Pinterest är en visuell plattform där användare kan hitta inspiration kring allt från inredningsidéer till recept och resor. Med Pinterests annonseringsverktyg får du full kontroll över dina kampanjer och kan nå din målgrupp på ett effektivt sätt. I den här artikeln guidar vi dig genom annonshanterarens funktioner och visar hur du kan använda dem för att nå dina mål.

Skapa ditt företagskonto

För att komma igång med annonseringen på Pinterest behöver du skapa ett företagskonto. Besök business.pinterest.com där du anger din information för att komma igång. Tänk på att välja “Företag” som kontotyp. Har du redan ett personligt konto kan du enkelt konvertera det. När kontot är skapat kan du lägga till fler användare och ge dem specifika behörigheter.

Upptäck Pinterest Ads Manager

Annonshanteraren är inbyggd i ditt företagskonto. Gå till ads.pinterest.com och klicka på “Skapa kampanj”. Välj mellan en automatiserad och manuell inriktning. Den automatiserade ger dig en enklare vy med Pinterests guidning, medan den manuella ger dig mer kontroll och fler valmöjligheter.

Välj rätt mål för din kampanj

Varje kampanj på Pinterest startar med ett tydligt mål. Vill du öka varumärkeskännedom, driva trafik till din webbplats eller optimera för konverteringar? Ditt mål styr allt från inriktning och budgivning till annonsformat och resultat. Att välja rätt mål är avgörande för att din kampanj ska bli framgångsrik.

Nå rätt målgrupp

På Pinterest kan du nå din ideala målgrupp med relevanta annonser. Använd målgruppsinställningarna för att visa annonser till personer som är genuint intresserade av det du erbjuder.

 • Demografi: Välj målgrupp baserat på ålder, kön, plats, språk och enheter.
 • Intressen: Rikta annonser till personer som har visat intresse för specifika ämnen eller produkter.
 • Sökord: Använd relevanta sökord som matchar din målgrupps sökningar.
 • Målgruppslistor: Skapa listor baserat på befintliga kunder eller webbplatsbesökare.
 • Lookalike-målgrupper: Hitta nya kunder som liknar dina befintliga.
 • Retargeting: Visa annonser till personer som redan har besökt din webbplats.

Sätt en budget och kampanjperiod

Kontrollera hur mycket du betalar och hur länge dina annonser visas med inställningarna för budget och schema. Välj mellan en daglig budget eller en total budget för hela kampanjperioden. Med hjälp av dessa inställningar får du kontroll över dina utgifter och ser till att kampanjen får den synlighet du önskar. Se över kampanjens resultat regelbundet och justera budgeten efter behov.

Utforma annonsen

Pinterest erbjuder en rad olika annonsformat som kan anpassas till dina specifika mål och målgrupper.

 • Sponsrade pins: Den vanligaste typen av annons. Ser ut som vanliga pins, men är märkt som “sponsrad”. Visas i användarens flöde och sökresultat.
 • Videoannonser: Fånga användarens uppmärksamhet med rörligt innehåll. Kan visas i flödet, sökresultatet eller som ”För dig”-pins.
 • Shoppingannonser: Gör det enkelt för användare att köpa dina produkter direkt från Pinterest.
 • Visas i sökresultatet. Innehåller produktbild, pris, produktnamn och företagets namn.
 • Karusellannonser: Visa upp flera produkter eller idéer i en enda annons. Användare kan bläddra igenom bilderna i karusellen. Perfekt för att visa upp olika varianter av en produkt eller för att berätta en historia.
 • Samlingsannonser: Gruppera ihop relaterade pins till en samling. Visas i sökresultat och relaterade pins. Perfekt för att inspirera användare och ge dem mer information om dina produkter eller tjänster.

Med Pinterest Ads Manager får du verktyg för att skapa effektiva kampanjer och nå din målgrupp. Genom att använda de funktioner som beskrivits i den här artikeln kan du skapa ett företagskonto, välja rätt mål för kampanjen och säkerställa att du når rätt målgrupp. Nu är du redo att köra igång din första Pinterest-kampanj!

Publicerad 2024-03-20

Fler nyheter

Google Ads för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns del 2 av Google Ads för nybörjare ute på vår Youtube-kanal. I del 2 guidar våra Paid-specialister, Emelie och Julia, dig i hur du sätter upp din första Google Ads-kampanj. Vi går igenom vad ni behöver tänka på för att skapa en lönsam Google Ads-kampanj. Skapa...

Google Ads för nybörjare del 1 – Jajja Education

Nu finns Google Ads för nybörjare del 1 - Jajja Education ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt får du lära dig hur du kan rikta relevanta annonser till rätt personer och få omedelbar synlighet med hjälp av Google Ads. Våra Paid-specialister, Emelie och Julia...

SEO för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns SEO för nybörjare del 2 ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt dyker vi djupt ner i SEO-grunderna. Våra SEO-specialister, Alexander och Lovisa delar med sig av värdefulla insikter om hur du kan öka din försäljning online genom att förstå och tillämpa...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.