6 punkter som ger dig bättre text

Hur skriver man en riktigt bra text? Vi ger dig 6 tips för att skriva bättre innehåll!

Bakom varje framgångsrik SEO-optimerad text ligger ett grundligt arbete som involverar både strategi och kreativitet. Båda delarna är viktiga för att ditt budskap ska bli tydligt. Men också för att väcka intresset och nyfikenheten hos mottagaren att vilja läsa mer.

Hur skriver du då en bättre text? Det krävs såklart lite träning för att skriva texter och skapa ett bra innehåll. Vi delar med oss av några tips som kan hjälpa dig på vägen.

  • Ha ett tydligt syfte för din text. Med en tydlig målgrupp kommer det bli enklare att formulera ditt budskap och hålla en röd tråd genom din text. Ha det med dig i bakhuvudet under skrivandets gång.
  • Variera meningarna. Börja inte alla meningar på samma sätt, det kommer bli bättre flöde i din text med variation och det kommer att bli mer intressant för mottagaren att läsa.
  • Förenkla. Ett stort textblock kan lätt bli överväldigande att ta sig igenom. Gör det enkelt att läsa texten genom att dela in den i stycken.
  • Låt din text vila. När du känner att din text är klar, låt den vila några timmar eller tills nästa dag. En paus och distans till texten gör det lättare att hitta fel. Det blir tydligare att upptäcka vad som behöver strykas och plötsligt hittar du krångliga meningar som går att förenkla. Testa själv och se!
  • Låt någon korrläsa din text innan du publicerar ditt verk och be om feedback. Det är svårt att upptäcka tankevurpor när man sitter på sin egen kammare och skapar texter. Det lönar sig alltid att vara noggrann och lägga extra tid på korrläsning.
  • Öva! Övning ger färdighet, ju mer du skriver desto bättre skribent blir du.


Har du inte tid eller möjligheten att ta fram egna texter? Hör av er till oss! Vi kan konsten att skriva SEO-anpassade texter för bättre synlighet hos Google.

Publicerad 2022-12-01

Fler nyheter

Så använder du sökordsplaneraren i Google Ads

Sökordsplaneraren i Google Ads är ett gratis verktyg som hjälper dig att hitta relevanta sökord till dina Google Ads-kampanjer. Genom att analysera sökvolym, konkurrens och andra faktorer kan du fatta välgrundade beslut om vilka sökord du ska använda och hur du kan...

Lokal SEO: Skapa bättre synlighet lokalt

Vad är Lokal Optimering för SEO? Lokal SEO är en strategi som hjälper företag att förbättra sin synlighet i lokala sökresultat. Det innebär att optimera en webbplats och dess innehåll för att ranka högre när användare söker efter tjänster eller produkter inom ett...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.