Så använder du rich snippets och featured snippets 

Rich snippets och featured snippets är två viktiga parametrar att hålla koll på framöver i SEO-världen. Det handlar om att använda strukturerad data för att hjälpa sökmotorer som Google att förstå och prioritera ditt innehåll. Genom att implementera dessa element kan du öka synligheten för din webbplats i sökresultaten och förbättra användarupplevelsen.

Rich snippets ger användare detaljerad information direkt i sökresultaten, medan featured snippets drar fram de mest relevanta delarna av ditt innehåll och visar dem högst upp på sidan. För att använda dessa effektivt bör du strukturera ditt innehåll med hjälp av schema markup och säkerställa att din webbplats är optimerad för att svara på användarnas frågor på ett tydligt och koncist sätt. Här nedanför får du en djupare förklaring om vad dessa två begrepp betyder och innebär för SEO.

Vad är featured snippets?

Featured snippet, även kallat utvalda utdrag, är ett utdrag av din webbplats där en ruta med text i visas ovanför din placering i sökresultat. Syftet med uppdraget är att snabbt ge svar på en användares fråga utan att de behöver klicka sig vidare till webbplatsen. Utvalda utdrag kan innehålla text, listor, tabeller eller andra typer av information beroende på vad som bäst svarar på användarens sökfråga.

För att optimera för featured snippets bör ditt innehåll vara strukturerat, direkt och fokuserat på att besvara specifika frågor. Detta ökar chansen att Google väljer att visa just ditt innehåll i ett featured snippet.

Vad är rich snippets?

Rich snippets (rika utdrag) är förbättrade sökresultat som ger mer information än vanliga sökresultat genom att använda strukturerad data. Dessa snippets kan innehålla extra detaljer som stjärnbetyg, produktpriser, recensioner, och mycket mer, vilket gör det lättare för användare att få en uppfattning om innehållet innan de klickar på länken. Rich results är också ett begrepp med liknande betydelse. 

Rich snippets är skapad med hjälp av schema markup, vilket är en form av kod som du lägger till på din webbplats för att ge sökmotorerna en tydlig bild av vad ditt innehåll handlar om. Genom att använda rich snippets kan du öka din synlighet i sökresultaten och attrahera samt öka klickfrekvensen genom att erbjuda mer relevant och attraktiv information direkt i sökresultaten. Detta gör att du stärker varumärkets trovärdighet och affärsmöjligheter.

Varför är rich snippets och featured snippets viktigt för SEO?

Rich snippets och featured snippets är avgörande för SEO eftersom de ger din webbplats en konkurrensfördel i sökresultaten. Genom att använda dessa SEO-tekniker kan du inte bara öka synligheten för ditt innehåll utan också förbättra din klickfrekvens (CTR). När din sida visas med rich snippets eller som en featured snippet i SERP, framstår den som mer relevant och trovärdig för användare, vilket ökar chansen att de väljer att klicka sig vidare till just din sida.

Dessutom bidrar rich snippets och featured snippets till att öka din webbplats auktoritet och förtroende hos både sökmotorer och användare. Genom att erbjuda relevant och strukturerad information i ett format som är lätt att förstå, kan du förbättra din ranking på Google och därmed öka trafiken till din webbplats. Genom att fokusera på rich snippets och featured snippets som en del av din SEO-strategi, kan du skapa en mer effektiv och användarvänlig webbplats som rankar högre och attraherar fler besökare.

Svårt att förstå begreppen och dess betydelse?

Vi förstår att det kan vara svårt att förstå betydelsen av begreppen och deras avgörande roll för SEO. Hör av er till oss på Jajja så vi hjälper dig att förstå innebörden med att ha strukturerad data och att synas högt i sökresultatet. Ligg före dina konkurrenter!

Publicerad 2024-09-04

Fler nyheter

Google Shopping i Google Ads: En guide för e-handlare

Driver du en e-handel vet du kanske att det kan vara en utmaning att nå rätt kunder online. Med Google Ads kampanjtyp Google Shopping blir det enklare! Genom att visa upp produktbilder, priser och annan relevant information direkt i sökresultatet kan du fånga...

Så använder du sökordsplaneraren i Google Ads

Sökordsplaneraren i Google Ads är ett gratis verktyg som hjälper dig att hitta relevanta sökord till dina Google Ads-kampanjer. Genom att analysera sökvolym, konkurrens och andra faktorer kan du fatta välgrundade beslut om vilka sökord du ska använda och hur du kan...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.