Ny lagstiftning mot prisfusk kan påverka Black Friday och julhandeln

Den 1 september 2022 trädde en ny lagstiftning i kraft genom en uppdatering i prisinformationslagen för att förhindra prisfusk. Läs mer om vad det innebär för dig som e-handlare och butiksägare.

Det är inte ovanligt att butiker höjer sina priser kort innan kampanjstart, för att sedan sänker priserna och ge ett intryck av större rabatter. Det sker till exempel under större kampanjperioder som Black Friday och mellandagsrean. Med hjälp av ny lag ska detta hindras från att ske.

Ny uppdatering i prisinformationslagen

Den 1 september 2022 trädde en ny lag i kraft genom en uppdatering i prisinformationslagen. I lagen tydliggörs det hur företag ska presentera sina reapriser. Numera måste företagen tydligt redovisa det lägsta priset en produkt haft de senaste 30 dagarna före en prissänkning.

Prisinformationslagen för mig som e-handlare och butiksägare

Hur påverkar det här dig som e-handlare och butiksägare? Det är viktigt att du har koll på den nya lagstiftningen och uppdaterar alla nedsänkta produkter med rätt prisinformation. Följer du inte dessa regler kan du få böta fyra procent av företagets årsomsättning under föregående år.

Publicerad 2022-11-23

Fler nyheter

Kom igång med din annonsering på Google

Google är världens mest använda sökmotor. Med hjälp av Google Ads kan ditt företag öka sin synlighet och nå ut till potentiella kunder online. Om du är nybörjare kan det kännas svårt att komma igång med din annonsering på Google, men med rätt hjälp kan du snabbt komma...

Google Ads för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns del 2 av Google Ads för nybörjare ute på vår Youtube-kanal. I del 2 guidar våra Paid-specialister, Emelie och Julia, dig i hur du sätter upp din första Google Ads-kampanj. Vi går igenom vad ni behöver tänka på för att skapa en lönsam Google Ads-kampanj. Skapa...

Google Ads för nybörjare del 1 – Jajja Education

Nu finns Google Ads för nybörjare del 1 - Jajja Education ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt får du lära dig hur du kan rikta relevanta annonser till rätt personer och få omedelbar synlighet med hjälp av Google Ads. Våra Paid-specialister, Emelie och Julia...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.