Kunskap

Googles nya uppdatering - Page Experience

25 februari 2021 · 1 minut läsning

I juni kommer Google rulla ut en ny uppdatering som betyder några förändringar i vad Google väljer att titta på när de rankar en webbplats i sökresultatet.

block-content-image

De tre nya parametrarna som tillkommer är:

1. Laddtid - hur snabbt laddar din webbplats?

2. Interaktivitet – hur lång tid tar det för din webbplats att reagera när en besökare utför någon åtgärd under sitt besök?

3. Visuell stabilitet – hur stabil är din webbplats rent visuellt? Ändrar sig till exempel utseendet i takt med att sidan laddas?

Vi erbjuder både Hosting och Sökmotoroptimering där vi sedan länge hjälper flera av våra kunder med samtliga sju punkter för bästa prestanda och synlighet.

Våra kunder får löpande sin webbplatser analyserade och presenterat för sig hur de ska tacka de åtgärdar analyserna visar.

Kunder

Fox Städservice städar upp sin webbplats med SEO

25 november 2022 · 1 minut läsning

Fox Städservice är ett lokalt städföretag som är verksamma i Karlstad. Nu ska vi hjälpa dem att optimera deras webbplats med hjälp av SEO!

Det lokala serviceföretaget som hjälper företag och privatpersoner med professionell städning, så beskriver sig Fox Städservice. De erbjuder allt inom städning som hemstäd, flyttstäd, företagsstädning och fönsterputs.

Vi kommer hjälpa dem att SEO-optimera deras webbplats, foxstadservice.se och se till att allt finns på plats för att de ska ha de absolut bästa förutsättningarna för att synas i sökresultaten hos sökmotorerna.

Kunskap

Ny lagstiftning mot prisfusk kan påverka Black Friday och julhandeln

23 november 2022 · 1 minut läsning

Den 1 september 2022 trädde en ny lagstiftning i kraft genom en uppdatering i prisinformationslagen för att förhindra prisfusk. Läs mer om vad det innebär för dig som e-handlare och butiksägare.

Det är inte ovanligt att butiker höjer sina priser kort innan kampanjstart, för att sedan sänker priserna och ge ett intryck av större rabatter. Det sker till exempel under större kampanjperioder som Black Friday och mellandagsrean. Med hjälp av ny lag ska detta hindras från att ske.

Ny uppdatering i prisinformationslagen

Den 1 september 2022 trädde en ny lag i kraft genom en uppdatering i prisinformationslagen. I lagen tydliggörs det hur företag ska presentera sina reapriser. Numera måste företagen tydligt redovisa det lägsta priset en produkt haft de senaste 30 dagarna före en prissänkning.

Prisinformationslagen för mig som e-handlare och butiksägare

Hur påverkar det här dig som e-handlare och butiksägare? Det är viktigt att du har koll på den nya lagstiftningen och uppdaterar alla nedsänkta produkter med rätt prisinformation. Följer du inte dessa regler kan du få böta fyra procent av företagets årsomsättning under föregående år.


Kunder

Jajja välkomnar GRF Gravstenar som ny kund!

14 november 2022 · 1 minut läsning

Hos GRF Gravstenar är det högt fokus på hållbarhet och gravstenar som är tillverkade av stensorter som bryts i svenska och norska stenbrott. Nu ska vi se till att fler hittar till dem med hjälp av Google Ads och SEO.

Man kan verkligen säga att GRF kan gravstenar då de har funnits i olika former sedan 1906. De kan även stoltsera med att de är Sveriges ledande tillverkare och leverantör av gravstenar samt erbjuder restaurering av befintliga stenar. Med hjälp av Google Ads och SEO ska vi nu se till att öka trafiken så fler hittar till grf.se

Kunskap

Google Data Studio blir Looker Studio

14 november 2022 · 1 minut läsning

Google Data Studio blir Looker Studio. Vilka är de nya förändringarna och vad innebär det för dig? Vi förklarar skillnaderna här!

Google Data Studio

Google Data Studio är ett enkelt kostnadsfritt verktyg som du kan använda för att skapa interaktiva rapporter utifrån statistik från din webbplats. Exempelvis kan du koppla data från Google Analytics, Google Ads och Facebook.

Med hjälp av tabeller, diagram och grafer går det att skapa tydliga grafiska rapporter. De är sedan tillgängliga för att dela med andra som exempelvis kollegor eller kunder. Rapporten uppdateras i realtid vilket gör att du alltid har tillgång till aktuella siffror.


Google Looker Studio

Google Looker Studio är det nya namnet för Google Data Studio, tjänsten är fortfarande kostnadsfri och fungerar på samma sätt som tidigare. Skillnaden är att det finns fler datakällor och att tjänsten stödjer Looker datamodeller vilket gör det möjligt att bygga mer avancerade rapporter. Rapporten har också fått en bättre integration med Google Workspace vilket gör det enklare att visualisera data från Google Docs och Google Drive. Det här betyder att rapporterna kan skapas från en större mängd data än vad som tidigare varit möjligt.

Looker Studio Pro

Looker Studio Pro är betalversionen av Looker Studio. Det som skiljer versionerna åt är bland annat att Pro erbjuder fler funktioner, förbättrade företagsmöjligheter och teknisk support.

Vi sätter alltid upp en rapport till våra kunder. Hör av dig om du vill veta mer om våra andra tjänster eller bara ha hjälp med att sätta upp Google Looker Studio så du får koll på dina siffror.

Kunskap

Hur kommer din webbplats påverkas av uppdateringen Google Site Names?

31 oktober 2022 · 2 minuters läsning

I oktober 2022 lanserade Google sin uppdatering som kallas för “Google Site Names”. Vad innebär det här för din webbplats? Vi reder ut vad du behöver tänka på.


Inom en snar framtid kommer vi se en förändring i hur namnet på din webbplats visas i serpen för mobilsökningar på Google. I oktober 2022 lanserade Google sin uppdatering som kallas för “Google Site Names”.  Vad innebär det här för din webbplats? Vi reder ut vad den här uppdateringen innehåller och vad du som har en webbplats behöver tänka på.

Uppdateringen har redan börjat rullas ut på engelska, tyska, franska och japanska sidor. Vi vet inte exakt när Google Site Names kommer att lanseras i Sverige, det brukar dröja ett par månader innan uppdateringarna slår igenom här.

Tydligare sökresultat med Google Site Names
Med den nya uppdateringen vill Google förbättra användarupplevelse för det mobila sökresultatet genom att förtydliga och göra det lätt för användaren att identifiera företagets namn. När vi gör en sökning är vi vana vid att se en url högst upp i resultatet, med den här nya uppdateringen kommer urlen ersättas med företagsnamnet. Det här gäller för både organiska sökresultat och displayannonser. Med fokus på förbättrad UX (user experience) för mobil ska sökresultaten bli ännu bättre och användaren ska snabbt kunna uppfatta innehållet med hjälp av företagsnamnet.

Du kanske undrar vad du behöver göra nu?
Google kommer att kolla på flera olika parametrar för att förstå ditt innehåll och därmed skapa ditt företagsnamn. Google själva säger att de kommer basera det på metatitlar, h-rubriker, Website structure data och Open Graph-protokollet och då särskilt og:site_name. Vilket ställer krav på att din webbplats har dessa delar uppdaterade för att på så sätt hjälpa Google att förstå ditt företagsnamn. En komplett guide på hur du definierar ditt företagsnamn med hjälp av Website structure data finns att läsa här.

Det här är en uppdatering som är efterlängtad och som gör att sökresultaten blir mycket tydligare och upplevs mindre röriga. Det är inte helt omöjligt att vi även får se samma förändring för desktopversionen någon gång i framtiden.Visa fler

Vill du ha rätt trafik till din webbplats?

Försäljningschef
Andreas Zetterberg
Försäljningschef
  • Karlstad
    Kungsgatan 7
    652 24 Karlstad
  • Dubai
    Indigo Icon, office 2303, Jumeirah Lake Towers (JLT)
    Dubai
 
2022 Jajja AB
Den här sidan innehåller cookies.