Google Shopping i Google Ads: En guide för e-handlare

Driver du en e-handel vet du kanske att det kan vara en utmaning att nå rätt kunder online. Med Google Ads kampanjtyp Google Shopping blir det enklare! Genom att visa upp produktbilder, priser och annan relevant information direkt i sökresultatet kan du fånga kundernas uppmärksamhet och locka dem att besöka din webbplats för att köpa dina produkter. I den här artikeln går vi igenom vad Google Shopping är och vad som är viktigt att tänka på.

Vad är Google Shopping?

Google Shopping är ett annonsformat på Google Ads som visar upp dina produkter direkt i sökresultatet. De skiljer sig från traditionella textannonser genom att de innehåller en bild av produkten, priset, butikens namn och en produktbeskrivning. Istället för att välja ut relevanta sökord som du vill synas på, så hämtar Google all information om dina produkter genom ett produktflöde. Google visar sedan dina annonser vid sökningar när det bedöms vara relevant.

Vilka fördelar finns det med Google Shopping?

  • Större synlighet: Shoppingannonser visas oftast allra högst upp i sökresultatet vilket ger dem större synlighet och en ökad chans till att driva in trafik till din webbplats. Du kan också visa upp en shoppingannons samtidigt som en sökannons, vilket ger dig dubbelt utrymme i sökresultatet.
  • Ökad försäljning: Genom att visa produktinformationen direkt kan shoppingannonser leda till fler relevanta klick och en ökad försäljning, eftersom kunderna kan se vad det är för produkt redan innan de klickar på din annons.
  • Tydlig information: I din shoppingannons kan du bland annat lyfta upp dina fraktvillkor och om du har några pågående rabatter.

Hur skapar man en shoppingkampanj?

För att sätta upp en shoppingkampanj behöver du ett Google Ads-konto, ett Google Merchant Center-konto och ett produktflöde. Ditt produktflöde hämtar information direkt från din webbplats och innehåller information om dina produkter – såsom produkttitlar, beskrivningar, bilder och priser. Produktflödet laddar du sedan upp via Google Merchant Center som är kopplat till Google Ads. I Google Ads kan du sedan skapa en ny kampanj där du väljer kampanjtypen “Shopping”.

För att lyckas med Google Shopping är det viktigt att tänka på följande:

  • Se till att du uppfyller Googles krav på produktattribut.
  • Använd relevanta sökord i produkttitlar och beskrivningar så att Google vet vad du säljer.
  • Använd högupplösta bilder som visar upp produkten på bästa sätt.
  • Se till att dina priser är konkurrenskraftiga och attraktiva för kunderna.

Ett bra verktyg för e-handlare

Google Shopping är ett bra verktyg för e-handlare som vill nå nya kunder och öka sin försäljning. Oavsett om du har en liten eller stor e-handel kan shoppingannonser ge din onlineförsäljning en rejäl skjuts uppåt. Följ tipsen i den här artikeln och skapa din första shoppingkampanj!

Publicerad 2024-08-07

Fler nyheter

Så använder du rich snippets och featured snippets 

Rich snippets och featured snippets är två viktiga parametrar att hålla koll på framöver i SEO-världen. Det handlar om att använda strukturerad data för att hjälpa sökmotorer som Google att förstå och prioritera ditt innehåll. Genom att implementera dessa element kan...

Så använder du sökordsplaneraren i Google Ads

Sökordsplaneraren i Google Ads är ett gratis verktyg som hjälper dig att hitta relevanta sökord till dina Google Ads-kampanjer. Genom att analysera sökvolym, konkurrens och andra faktorer kan du fatta välgrundade beslut om vilka sökord du ska använda och hur du kan...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.