Google Data Studio blir Looker Studio

Google Data Studio blir Looker Studio. Vilka är de nya förändringarna och vad innebär det för dig? Vi förklarar skillnaderna här!

Google Data Studio

Google Data Studio är ett enkelt kostnadsfritt verktyg som du kan använda för att skapa interaktiva rapporter utifrån statistik från din webbplats. Exempelvis kan du koppla data från Google Analytics, Google Ads och Facebook.

Med hjälp av tabeller, diagram och grafer går det att skapa tydliga grafiska rapporter. De är sedan tillgängliga för att dela med andra som exempelvis kollegor eller kunder. Rapporten uppdateras i realtid vilket gör att du alltid har tillgång till aktuella siffror.


Google Looker Studio

Google Looker Studio är det nya namnet för Google Data Studio, tjänsten är fortfarande kostnadsfri och fungerar på samma sätt som tidigare. Skillnaden är att det finns fler datakällor och att tjänsten stödjer Looker datamodeller vilket gör det möjligt att bygga mer avancerade rapporter. Rapporten har också fått en bättre integration med Google Workspace vilket gör det enklare att visualisera data från Google Docs och Google Drive. Det här betyder att rapporterna kan skapas från en större mängd data än vad som tidigare varit möjligt.

Looker Studio Pro

Looker Studio Pro är betalversionen av Looker Studio. Det som skiljer versionerna åt är bland annat att Pro erbjuder fler funktioner, förbättrade företagsmöjligheter och teknisk support.

Vi sätter alltid upp en rapport till våra kunder. Hör av dig om du vill veta mer om våra andra tjänster eller bara ha hjälp med att sätta upp Google Looker Studio så du får koll på dina siffror.

Publicerad 2022-11-14

Fler nyheter

Google Ads för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns del 2 av Google Ads för nybörjare ute på vår Youtube-kanal. I del 2 guidar våra Paid-specialister, Emelie och Julia, dig i hur du sätter upp din första Google Ads-kampanj. Vi går igenom vad ni behöver tänka på för att skapa en lönsam Google Ads-kampanj. Skapa...

Google Ads för nybörjare del 1 – Jajja Education

Nu finns Google Ads för nybörjare del 1 - Jajja Education ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt får du lära dig hur du kan rikta relevanta annonser till rätt personer och få omedelbar synlighet med hjälp av Google Ads. Våra Paid-specialister, Emelie och Julia...

SEO för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns SEO för nybörjare del 2 ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt dyker vi djupt ner i SEO-grunderna. Våra SEO-specialister, Alexander och Lovisa delar med sig av värdefulla insikter om hur du kan öka din försäljning online genom att förstå och tillämpa...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.