Vad är Google Consent Mode v2?

Consent Mode v2 ger dig möjlighet att anpassa din datainsamling baserat på användarens samtycke. Funktionen är nödvändig för webbplatser och appar som samlar in data för annonsering i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). För att kunna fortsätta samla in data måste du implementera Consent Mode v2 senast mars 2024.

Hur fungerar Consent Mode v2?

Varje användare ger sitt samtycke till datainsamling genom en banner på webbplatsen eller i appen. Det är användaren som bestämmer vilken typ av data som får samlas in och hur informationen får användas. Därefter skickas en signal till Google som anger vilka typer av data som användaren har samtyckt till att samla in. Google använder sedan signalen för att styra sina tjänster. Den kan till exempel blockera funktioner, som personligt anpassad annonsering, om användaren inte har samtyckt till datainsamling.

Varför är Consent Mode v2 viktigt när man annonserar med Google Ads?

Utan Consent Mode v2 kan du inte samla in data om nya användare eller spåra konverteringar. Du förlorar möjligheten till remarketing och dina annonser blir mindre effektiva. Funktionen möjliggör även maskininlärning som kan modellera din konverteringsdata vilket är avgörande för din Google Ads-annonsering. Som annonsör hjälper det dig att bättre förstå resultaten av dina kampanjer även om din användardata inte är komplett.

Hur implementerar jag Consent Mode v2?

Vi rekommenderar att du implementerar Consent Mode v2 med hjälp av en Google-certifierad Consent Management Platform (CMP). CMP:n hanterar cookie bannern på din webbplats eller i din app och skickar sedan de nödvändiga parametrarna till Google baserat på användarens samtycke.

  • Välj en CMP-leverantör.
  • Implementera CMP-pluginet.
  • Testa CMP-pluginet för att säkerställa att det fungerar som förväntat.
  • Informera dina användare om funktionen genom att lägga till en länk till din cookiebanner på din webbplats.



Publicerad 2024-02-05

Fler nyheter

Kom igång med din annonsering på Google

Google är världens mest använda sökmotor. Med hjälp av Google Ads kan ditt företag öka sin synlighet och nå ut till potentiella kunder online. Om du är nybörjare kan det kännas svårt att komma igång med din annonsering på Google, men med rätt hjälp kan du snabbt komma...

Google Ads för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns del 2 av Google Ads för nybörjare ute på vår Youtube-kanal. I del 2 guidar våra Paid-specialister, Emelie och Julia, dig i hur du sätter upp din första Google Ads-kampanj. Vi går igenom vad ni behöver tänka på för att skapa en lönsam Google Ads-kampanj. Skapa...

Google Ads för nybörjare del 1 – Jajja Education

Nu finns Google Ads för nybörjare del 1 - Jajja Education ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt får du lära dig hur du kan rikta relevanta annonser till rätt personer och få omedelbar synlighet med hjälp av Google Ads. Våra Paid-specialister, Emelie och Julia...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.