Vad är Google Consent Mode v2?

Consent Mode v2 ger dig möjlighet att anpassa din datainsamling baserat på användarens samtycke. Funktionen är nödvändig för webbplatser och appar som samlar in data för annonsering i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). För att kunna fortsätta samla in data måste du implementera Consent Mode v2 senast mars 2024.

Hur fungerar Consent Mode v2?

Varje användare ger sitt samtycke till datainsamling genom en banner på webbplatsen eller i appen. Det är användaren som bestämmer vilken typ av data som får samlas in och hur informationen får användas. Därefter skickas en signal till Google som anger vilka typer av data som användaren har samtyckt till att samla in. Google använder sedan signalen för att styra sina tjänster. Den kan till exempel blockera funktioner, som personligt anpassad annonsering, om användaren inte har samtyckt till datainsamling.

Varför är Consent Mode v2 viktigt när man annonserar med Google Ads?

Utan Consent Mode v2 kan du inte samla in data om nya användare eller spåra konverteringar. Du förlorar möjligheten till remarketing och dina annonser blir mindre effektiva. Funktionen möjliggör även maskininlärning som kan modellera din konverteringsdata vilket är avgörande för din Google Ads-annonsering. Som annonsör hjälper det dig att bättre förstå resultaten av dina kampanjer även om din användardata inte är komplett.

Hur implementerar jag Consent Mode v2?

Vi rekommenderar att du implementerar Consent Mode v2 med hjälp av en Google-certifierad Consent Management Platform (CMP). CMP:n hanterar cookie bannern på din webbplats eller i din app och skickar sedan de nödvändiga parametrarna till Google baserat på användarens samtycke.

  • Välj en CMP-leverantör.
  • Implementera CMP-pluginet.
  • Testa CMP-pluginet för att säkerställa att det fungerar som förväntat.
  • Informera dina användare om funktionen genom att lägga till en länk till din cookiebanner på din webbplats.Publicerad 2024-02-05

Fler nyheter

Konkurrentanalys SEO ⭐️

När det gäller SEO (sökmotoroptimering) är det viktigt att analysera dina konkurrenter. Att ha insikt i din position i förhållande till konkurrenterna är avgörande för att utforma en effektiv strategi och taktik för att uppnå dina SEO-mål för kunder. Genom att förstå...

Säg hej till Andreé, ny digital affärsrådgivare hos Jajja!

Möt Andreé Ryberg som kliver in i rollen som digital affärsrådgivare. Läs mer om hans nyfunna intresse för golf och varför det är så viktigt med digital marknadsföring. Välkommen till Jajja Andreé! Vad fick dig att byta till digital marknadsföring från din tidigare...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.