Kunder

Nytt samarbete! Garageportcenter öppnar upp för SEO

5 december 2022 · 1 minut läsning

Garageportcenter säljer och monterar Sveriges bästa garageportar. Nu ska vi med hjälp av SEO se till att fler hittar till deras produkter.

Vi kommer hjälpa Garageportcenter och deras webbplats med att öka synligheten på Google genom att stärka sidan med naturliga länkar.

Garageportcenter har hittilldags sålt 1000-tals portar och deras idé är att erbjuda en trygg produkt som är testad och godkänd och som står för kvalitet till bra pris.

Vi ser fram emot att få vara med och bygga upp deras webbplats med hjälp av vår expertis inom SEO.

Kunskap

Så gör du för att synas på Google

31 januari 2023 · 3 minuters läsning

Har du en webbplats och vill veta hur du ska göra för att synas på Google? Läs här för att veta mer om hur du kan påverka din webbplats sökresultat.

När du letar efter en frisör, bilverkstad eller ska köpa en ny barnvagn, var letar du då? Det är inte helt omöjligt att du kommer att söka på Google för att hitta det du letar efter. Det görs nämligen 55 miljoner googlingar i Sverige per dag och hela 6 av 10 personer googlar dagligen.


Vad är SERP?

När en användare söker efter något på Google kommer hen att få svar på sökfrågan i form av en lista med sökresultat som inkuderar länkar till webbplatser. Detta kallas även för SERP och står för Search Engine Result Page. När vi pratar om att hamna på förstasidan på Google innebär det att du syns på plats 1-10 i sökresultatet och det är här du vill att din webbplats ska synas.

Varför är det bra att synas på Google?

Att ranka högt upp i det organiska söket och synas på Google är fördelaktigt eftersom det ökar din webbplats synligheten och gör den konkurrenskraftig mot webbplatser som rankar lägre. En hög rankning i Googles sökresultat ger ofta mer trafik till din sida och mer trafik kan leda till fler konverteringar och möjligheter till affärer för ditt företag.

Det tenderar även att vara en högre klickfrekvens på sida 1 i jämförelse med sidan 2,3 osv vilket kan bero på att det är en längre väg att ta sig dit för användaren. Tilliten till webbplatser som har en högre placering är större än för en webbplats som hamnar långt ner i sökresultatet.

Hur gör jag för att synas högst upp på Google?

I vilken ordning sökresultaten hamnar på Google är inte en slump, det finns en anledning till varför de rankas i den ordningen som de gör. Det bero helt enkelt på hur en webbplats har jobbat med sin SEO. I vår tidigare nyhetsartikel “Vad är SEO” djupdyker vi i ämnet och förklarar vad det innebär. Alla kan påverka sin webbplats ranking genom att följa en välformad och genomtänkt SEO-strategi. Det finns ingen konkret formel som kommer ta dig till förstaplatsen men det vi vet är följande:

 1. Google premierar starka webbplatser som har relevant, optimerat och kvalitativt innehåll med specifika sökord.
 2. Google kollar också på din sidas hastighet och om den laddar snabbt.
 3. Länkar från andra webbplatser till din sida stärker dess förtroende i Googles ögon.
 4. En tekniskt optimerad sida som har bra säkerhet ökar chansen att hamna på första sidan.

Google kommer hela tiden med nya uppdateringar av varierande storlek. Därför är viktigt att du håller dig uppdaterad och justerar din strategi när det behövs för att förbättra din ranking. SEO är ett långsiktigt arbete som tar tid men för att du inte ska bli omsprungen av dina konkurrenter är det en investering som du kommer ha nytta av på lång sikt.

Har du inte tid att själv övervaka och ta fram strategier så hjälper vårt team med SEO-specialister dig gärna att synas på Google. Hör av dig för att boka ett förutsättningslöst möte så ser vi vad vi kan hjälpa dig med.

Kunskap

Webinar by Jajja: Så skapar du målgrupper i Meta

24 januari 2023 · 1 minut läsning

Om du vill veta hur du skapar målgrupper i Meta för att nå rätt personer på Facebook och Instagram, så är detta webinariet för dig.

Vi kommer att ta upp frågor som vilken målgruppsstorlek du bör använda, hur du jobbar med sin egen data och pixel. Certifierade specialister inom paid channels, Julia Snäll och Emelie Tillack, kommer att medverka tillsammans med moderator Andreas Zetterberg.

Webinariet hålls onsdag 1 februari klockan 10.00 och varar i ca 30 min. Det är kostnadsfritt att delta, och om du inte kan delta kan du anmäla dig ändå och få en inspelning av webinariet via mail.

block-content-image
Kunder

En ny spännande resa med Lek & Lär

13 januari 2023 · 1 minut läsning

Lek & Lär är en leksaksbutik på nätet som vänder sig till privatpersoner, företag och andra offentliga miljöer. Nu ska vi se till att de får mer synlighet med hjälp av Google Ads.

Lek & Lär grundades 1998 som fysisk butik i Ängelholm. Butiken stängde 2017 och numera sker all deras försäljning genom deras webbshop. Deras idé är att erbjuda leksaker i hållbara material till nyfikna barn och medvetna vuxna.

Med vår expertis inom Google Ads kommer vi nu hjälpa dem att stärka sin närvaro hos sökmotorerna.

Kunskap

Vad är SEO?

20 december 2022 · 3 minuters läsning

I den här artikeln förklarar vi vad SEO är och varför du som företag inte har råd att vara utan det.

Vad googlade du senast? Funderade du då på svaren du fick i det organiska sökresultatet och varför de dök upp i just den ordningen?

SEO påverkar sökresultatet

Sökresultaten och dess ordning är inte en slump. Google och andra sökmotorer använder sig av en algoritm för att sortera och ranka webbplatser i sökresultaten. Alla som har en webbplats kan påverka sitt sökresultat med hjälp av SEO, eller sökmotoroptimering som det också kallas. Men vad är då SEO? SEO är en strategi som syftar till att förbättra en webbplats ranking hos sökmotorer, strategin går ut på att göra en rad åtgärder enligt sökmotorernas riktlinjer när det kommer till innehållet och de tekniska åtgärderna. Det handlar om att göra din webbplats mer attraktiv för sökmotorerna genom att förbättra kvalitén och relevansen på din webbplats.

Algoritmen som sökmotorerna använder sig av analyserar en mängd olika faktorer för att avgöra vilken webbplats som är mest relevant och värdefull för en viss sökfråga. Dessa faktorer kan inkludera kvaliteten och innehållet på webbplatsen, hur webbplatsen är strukturerad, navigeringen, om det finns några tekniska problem samt hur webbplatsen är länkad till från andra webbplatser.


Genom att följa de riktlinjer och rekommendationer som sökmotorerna har satt upp för att ranka webbplatser, och genom att förbättra kvalitén och relevansen på din webbplats, kan du förbättra din ranking i sökresultaten. Det är alltså inte en tillfällighet om en webbplats rankas högt i sökresultaten, utan det beror på att webbplatsen har jobbat med sin SEO och följt de riktlinjer och rekommendationer som sökmotorerna har satt upp för att ranka webbplatser.

Varför ska du inte vara utan SEO?

SEO är ett ständigt pågående arbete där det gäller att hela tiden hålla sig uppdaterad. Och det finns många bra anledningar till varför du bör SEO-optimera din webbplats. Här är några:

 1. Ökad synlighet: Genom att SEO-optimera din webbplats kan du öka synligheten hos sökmotorerna, vilket kan ge mer trafik till din webbplats och därmed öka försäljningen av dina produkter eller tjänster. Syns du inte så finns du inte.
 2. Bättre användarupplevelse: Genom att SEO-optimera din webbplats kan du förbättra användarupplevelsen på sajten och göra den mer lättnavigerad och lättförståelig för sökmotorer och besökare.
 3. Ökat förtroende: En hög ranking på sökmotorer kan öka förtroendet för din webbplats hos besökare, eftersom det visar att din webbplats är värdefull och relevant för sökfrågan.
 4. Ökad konkurrenskraft: Genom att SEO-optimera din webbplats kan du öka din konkurrenskraft mot andra webbplatser inom samma bransch.
 5. Långsiktigt resultat: SEO är en långsiktig strategi som kan ge långvariga resultat om den implementeras på rätt sätt. Det är en investering som ger dig avkastning under en längre tid.

Genom att använda SEO bygger du ett starkare varumärke och webbplats och du stärker din position och minskar risken att bli omsprungen av dina konkurrenter i sökresultaten. Har du inte möjligheten att själv hålla koll på din SEO? Vi kan hjälpa dig! Hör av dig till oss så bokar vi in ett möte med någon av våra SEO-specialister.


Kunder

Ny kund - Agile Search + Jajja! 🎯

19 december 2022 · 1 minut läsning

Agile Search hjälper branschledande företag inom techindustrin att rekrytera it-talanger. Vi ska se till att fler hittar dem med hjälp av SEO!

Med skräddarsydda lösningar för rekryteringar hjälper Agile Search företag att hitta de duktigaste och vassaste personerna i techbranschen. Bland deras kunder finns välkända företag som Spotify, Klarna, Schibsted och King för att nämna några.

Vi ser fram emot att få vara deras SEO-partner och hjälpa dem så fler hittar Agile Search i sökresultaten!

Visa fler

Vill du ha rätt trafik till din webbplats?

Försäljningschef
Andreas Zetterberg
Försäljningschef
 • Karlstad
  Kungsgatan 7
  652 24 Karlstad
 • Dubai
  Indigo Icon, office 2303, Jumeirah Lake Towers (JLT)
  Dubai
 
2022 Jajja AB
Den här sidan innehåller cookies.