Kunder

SĂ€g hej till Beslag Design, ny SEO-kund hos Jajja 🎈

16 februari 2022 · 1 minut lÀsning

Vi Àr glada över att fÄ förtroendet att öka Beslag Designs synlighet pÄ Google. Det kommer vi göra med hjÀlp av vÄr expertis inom SEO-optimering.

Med hjÀlp av onpage SEO och offpage SEO ska vi hjÀlpa Beslag Design att lÀgga beslag pÄ alla viktiga sökord inom knoppar och handtag.

Beslag Design Àr branschledande inom beslag- och interiörprodukter och har funnits sedan 1972. Deras vision Àr att det ska vara enkelt att skapa en personlig och hemtrevlig kÀnsla med hjÀlp av de smÄ detaljerna. Det ska bli mycket skoj att fÄ jobba tillsammans för att öka deras synlighet hos Google.


Kunder

Fox StÀdservice stÀdar upp sin webbplats med SEO

25 november 2022 · 1 minut lÀsning

Fox StÀdservice Àr ett lokalt stÀdföretag som Àr verksamma i Karlstad. Nu ska vi hjÀlpa dem att optimera deras webbplats med hjÀlp av SEO!

Det lokala serviceföretaget som hjÀlper företag och privatpersoner med professionell stÀdning, sÄ beskriver sig Fox StÀdservice. De erbjuder allt inom stÀdning som hemstÀd, flyttstÀd, företagsstÀdning och fönsterputs.

Vi kommer hjÀlpa dem att SEO-optimera deras webbplats, foxstadservice.se och se till att allt finns pÄ plats för att de ska ha de absolut bÀsta förutsÀttningarna för att synas i sökresultaten hos sökmotorerna.

Kunskap

Ny lagstiftning mot prisfusk kan pÄverka Black Friday och julhandeln

23 november 2022 · 1 minut lÀsning

Den 1 september 2022 trÀdde en ny lagstiftning i kraft genom en uppdatering i prisinformationslagen för att förhindra prisfusk. LÀs mer om vad det innebÀr för dig som e-handlare och butiksÀgare.

Det Àr inte ovanligt att butiker höjer sina priser kort innan kampanjstart, för att sedan sÀnker priserna och ge ett intryck av större rabatter. Det sker till exempel under större kampanjperioder som Black Friday och mellandagsrean. Med hjÀlp av ny lag ska detta hindras frÄn att ske.

Ny uppdatering i prisinformationslagen

Den 1 september 2022 trÀdde en ny lag i kraft genom en uppdatering i prisinformationslagen. I lagen tydliggörs det hur företag ska presentera sina reapriser. Numera mÄste företagen tydligt redovisa det lÀgsta priset en produkt haft de senaste 30 dagarna före en prissÀnkning.

Prisinformationslagen för mig som e-handlare och butiksÀgare

Hur pÄverkar det hÀr dig som e-handlare och butiksÀgare? Det Àr viktigt att du har koll pÄ den nya lagstiftningen och uppdaterar alla nedsÀnkta produkter med rÀtt prisinformation. Följer du inte dessa regler kan du fÄ böta fyra procent av företagets ÄrsomsÀttning under föregÄende Är.


Kunder

Jajja vÀlkomnar GRF Gravstenar som ny kund!

14 november 2022 · 1 minut lÀsning

Hos GRF Gravstenar Àr det högt fokus pÄ hÄllbarhet och gravstenar som Àr tillverkade av stensorter som bryts i svenska och norska stenbrott. Nu ska vi se till att fler hittar till dem med hjÀlp av Google Ads och SEO.

Man kan verkligen sÀga att GRF kan gravstenar dÄ de har funnits i olika former sedan 1906. De kan Àven stoltsera med att de Àr Sveriges ledande tillverkare och leverantör av gravstenar samt erbjuder restaurering av befintliga stenar. Med hjÀlp av Google Ads och SEO ska vi nu se till att öka trafiken sÄ fler hittar till grf.se

Kunskap

Google Data Studio blir Looker Studio

14 november 2022 · 1 minut lÀsning

Google Data Studio blir Looker Studio. Vilka Àr de nya förÀndringarna och vad innebÀr det för dig? Vi förklarar skillnaderna hÀr!

Google Data Studio

Google Data Studio Àr ett enkelt kostnadsfritt verktyg som du kan anvÀnda för att skapa interaktiva rapporter utifrÄn statistik frÄn din webbplats. Exempelvis kan du koppla data frÄn Google Analytics, Google Ads och Facebook.

Med hjÀlp av tabeller, diagram och grafer gÄr det att skapa tydliga grafiska rapporter. De Àr sedan tillgÀngliga för att dela med andra som exempelvis kollegor eller kunder. Rapporten uppdateras i realtid vilket gör att du alltid har tillgÄng till aktuella siffror.


Google Looker Studio

Google Looker Studio Àr det nya namnet för Google Data Studio, tjÀnsten Àr fortfarande kostnadsfri och fungerar pÄ samma sÀtt som tidigare. Skillnaden Àr att det finns fler datakÀllor och att tjÀnsten stödjer Looker datamodeller vilket gör det möjligt att bygga mer avancerade rapporter. Rapporten har ocksÄ fÄtt en bÀttre integration med Google Workspace vilket gör det enklare att visualisera data frÄn Google Docs och Google Drive. Det hÀr betyder att rapporterna kan skapas frÄn en större mÀngd data Àn vad som tidigare varit möjligt.

Looker Studio Pro

Looker Studio Pro Àr betalversionen av Looker Studio. Det som skiljer versionerna Ät Àr bland annat att Pro erbjuder fler funktioner, förbÀttrade företagsmöjligheter och teknisk support.

Vi sÀtter alltid upp en rapport till vÄra kunder. Hör av dig om du vill veta mer om vÄra andra tjÀnster eller bara ha hjÀlp med att sÀtta upp Google Looker Studio sÄ du fÄr koll pÄ dina siffror.

Kunskap

Hur kommer din webbplats pÄverkas av uppdateringen Google Site Names?

31 oktober 2022 · 2 minuters lÀsning

I oktober 2022 lanserade Google sin uppdatering som kallas för “Google Site Names”. Vad innebĂ€r det hĂ€r för din webbplats? Vi reder ut vad du behöver tĂ€nka pĂ„.


Inom en snar framtid kommer vi se en förĂ€ndring i hur namnet pĂ„ din webbplats visas i serpen för mobilsökningar pĂ„ Google. I oktober 2022 lanserade Google sin uppdatering som kallas för “Google Site Names”.  Vad innebĂ€r det hĂ€r för din webbplats? Vi reder ut vad den hĂ€r uppdateringen innehĂ„ller och vad du som har en webbplats behöver tĂ€nka pĂ„.

Uppdateringen har redan börjat rullas ut pÄ engelska, tyska, franska och japanska sidor. Vi vet inte exakt nÀr Google Site Names kommer att lanseras i Sverige, det brukar dröja ett par mÄnader innan uppdateringarna slÄr igenom hÀr.

Tydligare sökresultat med Google Site Names
Med den nya uppdateringen vill Google förbÀttra anvÀndarupplevelse för det mobila sökresultatet genom att förtydliga och göra det lÀtt för anvÀndaren att identifiera företagets namn. NÀr vi gör en sökning Àr vi vana vid att se en url högst upp i resultatet, med den hÀr nya uppdateringen kommer urlen ersÀttas med företagsnamnet. Det hÀr gÀller för bÄde organiska sökresultat och displayannonser. Med fokus pÄ förbÀttrad UX (user experience) för mobil ska sökresultaten bli Ànnu bÀttre och anvÀndaren ska snabbt kunna uppfatta innehÄllet med hjÀlp av företagsnamnet.

Du kanske undrar vad du behöver göra nu?
Google kommer att kolla pÄ flera olika parametrar för att förstÄ ditt innehÄll och dÀrmed skapa ditt företagsnamn. Google sjÀlva sÀger att de kommer basera det pÄ metatitlar, h-rubriker, Website structure data och Open Graph-protokollet och dÄ sÀrskilt og:site_name. Vilket stÀller krav pÄ att din webbplats har dessa delar uppdaterade för att pÄ sÄ sÀtt hjÀlpa Google att förstÄ ditt företagsnamn. En komplett guide pÄ hur du definierar ditt företagsnamn med hjÀlp av Website structure data finns att lÀsa hÀr.

Det hÀr Àr en uppdatering som Àr efterlÀngtad och som gör att sökresultaten blir mycket tydligare och upplevs mindre röriga. Det Àr inte helt omöjligt att vi Àven fÄr se samma förÀndring för desktopversionen nÄgon gÄng i framtiden.Visa fler

Vill du ha rÀtt trafik till din webbplats?

FörsÀljningschef
Andreas Zetterberg
FörsÀljningschef
  • Karlstad
    Kungsgatan 7
    652 24 Karlstad
  • Dubai
    Indigo Icon, office 2303, Jumeirah Lake Towers (JLT)
    Dubai
 
2022 Jajja AB
Den hÀr sidan innehÄller cookies.