Kom igång med din annonsering på Google

Google är världens mest använda sökmotor. Med hjälp av Google Ads kan ditt företag öka sin synlighet och nå ut till potentiella kunder online. Om du är nybörjare kan det kännas svårt att komma igång med din annonsering på Google, men med rätt hjälp kan du snabbt komma igång. Här är några steg för att hjälpa dig.

Skapa ditt Google Ads-konto

För att komma igång med annonsering på Google måste du först skapa ett Google Ads-konto. Du behöver ange grundläggande information om ditt företag samt betalningsinformation för att komma igång.

Annonsörsverifiering

Du måste verifiera dig som annonsör. Det är en process där Google kontrollerar och verifierar din identitet och legitimitet innan du tillåts publicera annonser. För att genomföra annonsörsverifieringen behöver du skicka in olika typer av information och dokumentation, såsom företagsbevis och legitimation.

Upprätta konverteringsmätning

Google Ads-kampanjer kräver konverteringsmätning för att du ska kunna mäta hur bra dina kampanjer presterar. Det är även nödvändigt för att viktiga funktioner, som till exempel olika budstrategier, ska fungera. Vi rekommenderar att du sätter upp “viktiga händelser” i Google Analytics 4. Se till att du mäter allt som är viktigt för ditt företag, det kan till exempel vara köp på webbplatsen eller inskickade offertförfrågningar. Därefter kan du enkelt importera målen till Google Ads genom att länka ihop dina konton.

Välj kampanjtyp

I Google Ads finns det flera olika kampanjtyper som du kan välja mellan beroende på dina mål och din målgrupp. Här är några exempel på vanliga kampanjtyper:

  • Sökkampanjer: Textannonser som visas i Googles sökresultat.
  • Shoppingkampanjer: Produktannonser som visas i Googles sökresultat och under shoppingfliken.
  • Displaykampanjer: Bildannonser som visas på olika webbplatser och appar som tillhör Googles Displaynätverk.
  • Videokampanjer: Videoannonser som visas på Youtube och andra videoplattformar som tillhör Googles nätverk.
  • Appkampanjer: Appannonser kan visas i Googles sökresultat, Displaynätverket, YouTube, Google Play Store och Gmail.
  • Performance Max: Automatiserade annonser som kan innehålla text, bild, video och produkter. Den använder maskininlärning och kan visas på alla annonsplatser som Google erbjuder.

Nu är du redo att börja annonsera på Google. Om du har valt att göra en sökkampanj vill vi tipsa om vår video Google Ads för nybörjare del 2 där vi visar hur man skapar kampanjen steg för steg. Lycka till!

Publicerad 2024-04-17

Fler nyheter

Ny uppdatering från Google: Spam och låg kvalitet på innehåll

Människor vänder sig idag till Google om det behöver svar på något, och för att hitta den bästa webbplatsen som har svaret. Google har länge jobbat med att få bort spammare och innehåll som inte fyller något syfte och är upprepande (keyword stuffing), för att fylla ut...

Google Ads för nybörjare del 2 – Jajja Education

Nu finns del 2 av Google Ads för nybörjare ute på vår Youtube-kanal. I del 2 guidar våra Paid-specialister, Emelie och Julia, dig i hur du sätter upp din första Google Ads-kampanj. Vi går igenom vad ni behöver tänka på för att skapa en lönsam Google Ads-kampanj. Skapa...

Google Ads för nybörjare del 1 – Jajja Education

Nu finns Google Ads för nybörjare del 1 - Jajja Education ute på vår Youtube-kanal. I detta avsnitt får du lära dig hur du kan rikta relevanta annonser till rätt personer och få omedelbar synlighet med hjälp av Google Ads. Våra Paid-specialister, Emelie och Julia...

Låt oss samarbeta

Boka möte med oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på internet med SEO, Google Ads och annonsering i sociala medier.